Varför hamnar invandrare inom restaurangbranschen : En studie av 5 invandrares väg till deras liv inom restaurangbranschen i Umeå City

Detta är en Uppsats för yrkesexamina på grundnivå från Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Författare: Zhyar Osman Tahir; [2014]

Nyckelord: ;

Sammanfattning: Denna uppsats behandlar ämnet studie- och yrkesvägledning med syfte att redogöra och få en förståelse varför invandrare tenderar att hamna inom restaurangbranschen. För att uppfylla detta redogör uppsatsen för hur vägen till restaurangägare har sett ut för fem personer i centrala Umeå. Uppsatsen syftar huvudsakligen till att förstå varför dessa restaurangägare valde restaurangbranschen istället för andra alternativ som finns i samhället. Studien har genomförts med fem intervjupersoner med fokus på ett antal specifika intervjufrågor för att komma underfund med deras arbetsval. Litteratur har studerats för att få en inblick i ämnet om studie- och yrkesvägledning, restaurangbranschen, samt invandrares val i Sverige gällande arbetsmarknaden. Rapporten fyller ut ett gap inom ett outforskat ämne. Ett flertal rapporter visar att större delen av män, med härkomst från mellanöstern, är ägare av restauranger i Sverige, orsaken till detta är det område denna rapport fyller ut. Information om varför de fem restaurangägarna är där de är idag och inte valde ett liv genom högskolan som kommit fram genom denna studie kan anses till en viss grad generellt och därför fyll ut gapet.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)