Mat- och tekniknytt : Kommunikation och informationsspridning för ökad innovation inom gotländska livsmedelsförädlingsindustrin

Detta är en Master-uppsats från Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

Sammanfattning: Hållbarhet är ett ämne som konstant är på dagens agenda. Många länder gör idag omställningar föratt nå de uppsatta klimatmålen inom FN, EU och på en nationell nivå. Gotland Grönt Centrum är enaktör på Gotland som genom sitt projekt “Ökad livsmedelsförädling” drar sitt strå till stacken för att ökaden hållbara utvecklingen på ön. Gotland Grönt Centrum vill öka kunskapsspridningen ochinnovationsgraden inom den gotländska livsmedelsförädlingsindustrin genom att upprätta enFacebooksida där aktörer kan mötas. Forskningsfrågan för uppsatsen är därför fokuserad på hurkommunikationen bör se ut för att nå de uppsatta målen i GGC:s projekt. Genom en kvalitativ studieämnar denna uppsats besvara forskningsfrågan genom teorier om social network theory,sensemaking, strukturella hål med flera för att sedan mynna ut i en slutsats. Genom en kodning avempirin kunde analysen visa flera aspekter som är vitala för att GGC ska kunna föra en framgångsrikkommunikation för att nå sina mål. Svaret blev att genom att arbeta med sensemaking för att formasitt budskap efter målgruppen kan engagemanget gentemot projektet öka. Detta kan leda till eninstitutionalisering och gemensam förståelse, vilket kan leda till framtida samarbeten mellan aktörer.Innovationsgraden kan dessutom öka ifall GGC antar en roll som länk och gränsöverskridare inomnätverket för att överbrygga strukturella hål och således få in ny information i flödet.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)