Att leda genom en pandemi : En kvalitativ studie om hur ledarskapet hos chefer inom restaurangbranschen påverkats av covid-19 och vad de lärt sig av erfarenheten.

Detta är en Kandidat-uppsats från Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)

Sammanfattning: Syftet med studien var att undersöka vilka utmaningar covid-19 pandemin inneburit för restaurangchefers ledarskap, hur de anpassat sitt ledarskap efter situationen samt vad de lärt sig av erfarenheten och hur de tror att deras ledarskap kommer att se ut i framtiden. I studien tillämpades en kvalitativ metod med ett hermeneutiskt antagande där semistrukturerade intervjuer med fem respondenter användes för att samla in data. Det empiriska materialet bearbetades med hjälp av Peter Jarvis teori om disjuncture. Resultatet delades upp i tre huvudkategorier med tillhörande teman. Kategorierna som uppkom i materialet var synen på ledarskap, utmaningar under pandemin och ledarnas erfarenheter. Studiens slutsats är att pandemin inneburit omfattande förändringar för restaurangbranschen vilket framkallat lärande hos ledare inom denna näringsgren. Kommunikationen har ökat och förändrats och vikten av att visa hänsyn samt lyssna på sin personal har betonats. En avsaknad av stöd från organisation och ledning framkom även av resultatet.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)