Sökning: "Saluhall"
Visar resultat 11 - 15 av 34 uppsatser innehållade ordet Saluhall.
11. STHLM Fishmarket : Fiskmarknad på Skeppsbron
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Detta kandidatarbete har sin placering på Skeppsbron/Skeppsbrokajen i centrala Stockholm. Inriktningen jag valde var att rita ett förslag för en fiskmarknad som skulle placeras på denna plats. Mitt arbete har fått inspireras av Sveriges största och mest kända fiskmarknad, Feskekörkan, i Göteborg. LÄS MER
12. Allemansrätten
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Allemansrätten är ett kandidatarbete som utifrån det givna programmet för fiskmarknad på Skeppsbron i Stockholm, ämnar besvara frågan; hur denna plats på mesta möjliga sätt kan tjäna flest? Förslaget tar till vara och inkorporerar det gamla tullhuset i sitt program. Avsikten har varit att med utgångspunkt i tullhusets i-balkskonstruktion och låglutande sadeltak, inspireras av det gamla, utan att nostalgiskt kopiera. LÄS MER
13. RÅ
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : In the development of the project ROUGH, a fishmarket on Skeppsbron, the following pair of words have been central: “Out- and Through views”, “Massive and Light” and “Clashes and Meetings”. Out- and Through views has affected the location of the building. LÄS MER
14. Förslag på användning av piren i Norrtälje hamn : Framtagning av förslagshandlingar för pirhuset
M1-uppsats, KTH/ByggvetenskapSammanfattning : Norrtälje är beläget cirka sex mil norr om Stockholm och har goda kommunikationer till huvudstaden vilket har medfört att ett stort antal personer dagpendlar mellan arbetet i Stockholm och bostaden i Norrtälje. Detta har medfört att staden expanderar kraftigt och i Norrtälje hamn planeras det för ca 1500 bostäder. LÄS MER
15. Fiskmarknad på Skeppsbron
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Du går till marknaden och väljer ut den fisk du vill äta, tar med den till renseriet där den förbereds, sen vidare upp till kocken som tillagar efter önskemål. Jag vill skapa en medvetenhet, att man ska vara engagerad i vad man äter och insikt i vart råvarorna faktiskt kommer ifrån. LÄS MER