Sökning: "kallt"
Visar resultat 16 - 20 av 239 uppsatser innehållade ordet kallt.
16. Håll huvudet kallt med Protect and Survive : Att gömma sig under bordet
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för idé- och samhällsstudierSammanfattning : .... LÄS MER
17. Organisk Rankine cykel i konfiguration med naturgasdrift.
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : Organisk Rankine cykel är en förångningscykel med användningen av en organisk fluid för att få bättre lågtempererade egenskaper än vid användningen av vattenånga. Naturgas är ett bränsle som används inom industrin och sjöfarten, den förvaras mycket kallt i vätskeform för att spara utrymme. LÄS MER
18. Continuous Quantum Control of Quantum Dot Systems
Master-uppsats, Lunds universitet/Matematisk fysik; Lunds universitet/Fysiska institutionenSammanfattning : Control and feedback operation of quantum systems have in recent years gained a lot of interest since they are fundamental to achieving functional quantum information processing systems but also of great importance in applications of information to energy conversion within quantum thermodynamics. This thesis has treated a new formalism for feedback control of quantum systems. LÄS MER
19. Att förstärka upplevelsen av träd med hjälp av olika armaturplaceringar, intensitet och färgtemperaturer
Kandidat-uppsats, Jönköping University/JTH, Byggnadsteknik och belysningsvetenskapSammanfattning : Introduktion – Projektets syfte är att undersöka hur man framhäver trädets form med hjälp av armaturplacering, intensitet och färgtemperatur samt hur belysningen anpassas efter olika trädarter och trädtyper. Metod – Denna kvalitativa undersökning har genomförts genom intervjuer och kvasi-experiment av personer som arbetar eller studerar inom belysningsbranschen. LÄS MER
20. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER