Sökning: "Mattrender"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Mattrender.

  1. 1. Närproducerat kontra ekologiskt : Hur värderar värmländska konsumenter begreppen?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Martina Holmberg; Anna Danielsson; [2016]
    Nyckelord :primärproduktion; mattrender; Värmland; willingness to pay; värdeteori;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Mattrender : Slow food vs Fast food

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sara Johansson; Michaela Eriksson; [2013]
    Nyckelord :Environment; Food Industry; Mass production; Transportation;

    Sammanfattning : Uppsatsen är grundad på två aktuella mattrender. Den första är Slow Food som grundades av Carlo Petrini i strävan efter att alla råvaror skall framställas på ett sätt som inte skadar naturen, djurens välmående samt människans egen hälsa. LÄS MER

  3. 3. Är du med eller inte? : Mattrender skapar tillhörighet och uttrycker en identitet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Isa Lindberg; Per Lindberg; [2012]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Konsumenten i tillsatsdebatten

    Kandidat-uppsats, Sektionen för Hälsa och Samhälle

    Författare :Kristina Nilsson; Annika Nyfors; Kristina Öst; [2010]
    Nyckelord :livsmedelstillsatser; tillsatser; E-nummer; konsumenter; livsmedelsföretag; mediedebatt; attityder; information; förtroende;

    Sammanfattning : Under de senaste tre åren i Sverige, har debatten varit intensiv angående livsmedelstillsatser i vår mat. Böcker, tidningsartiklar och debattprogram är några av medieaktörerna som ifrågasatt varför livsmedelsproducenter använder tillsatser. LÄS MER