Sökning: "kökets utveckling"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden kökets utveckling.

  1. 1. Designelement och märkningar inom kökssektionen : EN STUDIE AV KÖKETS FÖRBRUKNINGSVAROR KOPPLAT TILL HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Mikaela Westerberg; [2023]
    Nyckelord :Grafisk design; hållbar konsumtion och produktion; miljömärkningar; prisklass; förpackningsdesign.;

    Sammanfattning : Plastprodukter är ett stort miljöproblem, där en stor mängd fortfarande finns kvar i naturen och kan skada både marina djur och hela ekosystem. Kemikalier och tillsatser i plastmaterial utgör potentiella risker för både miljön och vår hälsa. LÄS MER

  2. 2. Phosphorous Precipitation in Source Separated Greywater for Direct Environmental Release.

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Ashley Hall; [2022]
    Nyckelord :water; wastewater; source separation; greywater; phosphorous; precipitation; utfällning; Chemical Engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As our understanding of the impact humans have on the environment changes, so too do the mitigation strategies we employ to prevent it. One major source of anthropogenic pollution is wastewater effluent. LÄS MER

  3. 3. Från folkhemskök till öppen planlösning : En studie av det svenska kökets utformning frånefterkrigstiden till idag.

    Kandidat-uppsats, Ekonomisk-historiska institutionen

    Författare :Martin Söderhäll; [2013]
    Nyckelord :Kök; bostäder; hushållsarbete; den kreativa klassen; habitus; humankapital; folkhem; konsumtion.;

    Sammanfattning : Det moderna svenska köket verkar ha blivit 2000‐talets vardagsrum. Matlagningsprogram och inredningsreportage säljer in den livsstil som är så eftersträvansvärd för stora delar av befolkningen. Vid köp av ny bostad är köket ett av de viktigaste rummen. LÄS MER