Sökning: "Livsmedelskedja"

Visar resultat 21 - 25 av 26 uppsatser innehållade ordet Livsmedelskedja.

  1. 21. Val av livsmedelsbutik : En studie om faktorer som påverkar valet av livsmedelsbutik hos studenter

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Emma Edfeldt; Therese Sundberg; [2014]
    Nyckelord :Val av livsmedelsbutik; konsumentbeteende; faktorer;

    Sammanfattning : Livsmedelsindustrin är en av de största industrierna i Sverige och konsumtionen av livsmedel har under en längre tid kontinuerligt ökat. Under en tioårsperiod från 2002- 2012 har konsumtionsvolymen av varor och tjänster ökat med 25 % där livsmedel utgör den tredje största konsumtionsutgiften inom hushållen. LÄS MER

  2. 22. Problematiken kring svenskt nötkött

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Stina Lundberg; Linnéa Persson; [2013-06-19]
    Nyckelord :Nötköt; import; distributionskedjan; hållbarhet; systemteori;

    Sammanfattning : Mer än hälften av det nötkött vi konsumerar är importerat, samtidigt som den inhemska produktionen minskar. Frågan handlar inte om hur vi ska öka den svenska nötköttsproduktionen, istället bör vi ifrågasätta om det är rimligt att vi konsumerar den mängd nötkött som vi gör. LÄS MER

  3. 23. Från jord till bord - En studie om samskapande av värde genom spårbarhet

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Christian Andersson; Fredrik Tarning; [2013]
    Nyckelord :spårbarhet; samskapande; värde; livsmedelskedja; Social Sciences;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 24. Kort livsmedelskedja : faktorer som säkerhetsställer livsmedelskvalitet i en kort livsmedelskedja

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Ingrid Anderson; Johanna Bæcklund; [2013]
    Nyckelord :kort livsmedelskedja; säkerhet; kvalitet; hållbar utveckling; leverantörskedja; värdekedja; agentteori; producent; konsument; DEFRA;

    Sammanfattning : Livsmedelsindustrin har förändrats under de senaste decennierna. En gradvis globalisering av livsmedelsmarknaden har bidragit till förändringar i hela livsmedelskedjan. Flera sjukdomar hänförda till livsmedel har rapporterats i media de senaste åren. LÄS MER

  5. 25. Kvalitetssäkring av livsmedelshandeln

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Hoolmé; [2012]
    Nyckelord :Kvalitetsstand; Certifiering; HACCP; Livsmedelshandel; ICA;

    Sammanfattning : De stora livsmedelskedjorna ställer krav på sina leverantörer att de ska vara certifierade enligt någon av kvalitetsstandarderna som finns inom livsmedelsbranschen. Standarderna är relaterade till kvalitet, produktsäkerhet och miljö. LÄS MER