Sökning: "Livsmedelskedja"

Visar resultat 6 - 10 av 26 uppsatser innehållade ordet Livsmedelskedja.

  1. 6. SVERIGES MEST HÅLLBARA LIVSMEDELSKEDJA - JA TACK! - En jämförande kritisk retorikanalys av hur Coop och Lidl kommunicerar sitt miljöfokuserade CSR-arbete

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för journalistik, medier och kommunikation

    Författare :Lisa Eklöf; Elin Eriksson; [2021-07-01]
    Nyckelord :Hållbarhet; CSR; legitimitet; varumärke; Coop; Lidl;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna uppsats är att analysera och jämföra livsmedelskedjorna Coop och Lidls retorik kopplat till miljöfokuserad CSR-kommunikation som används på de egna webbplatserna och det sociala mediet Instagram. Teori: Corporate Social Responsibility, varumärkeskommunikation, retorik, legitimitet Metod: Kritisk retorikanalys Material: Texter om hållbarhet och miljö på hemsidorna och fyra inlägg från respektive företagens nationella Instagramkonto. LÄS MER

  2. 7. The development of an efficient wild boar meat supplychain : Opportunities, challenges, and limitations from a case study of Swedish game suppliers and hunters

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Oscar Wennborg; [2021]
    Nyckelord :wild boar supply chain; food safety; wild game meat;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to create a better understanding of how an efficient supply chain of wild boar meat can be developed in Sweden. The sales of wild boar meat are regulated by legislations to assure food safety since the meat can contain pathogens, parasites, compared to most other Swedish game species. LÄS MER

  3. 8. Svinn av grönsaker i primärproduktionen : En inblick hos fyra jordbrukare i Gävleborgs län med kopplingar till påverkande kosmetiska preferenser

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Henrietta Nygren; Kristin Unefäldt; [2020]
    Nyckelord :food waste; primary production; cosmetic preferences; quality demands; produktionssvinn; primärproduktion; kosmetiska preferenser; kvalitetskrav;

    Sammanfattning : This study provides an insight into the food waste in primary production of vegetables with links to the influencing cosmetic preferences from the consumer level. To study farmers, a qualitative approach has been chosen and a quantitative approach has been taken for the consumer. LÄS MER

  4. 9. Brödsvinn i livsmedelskedjan : En studie om matsvinn med fokus på butiksledet

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Christian Sorte; Simon Holmström; [2020]
    Nyckelord :Food chain; Bake-off bread; Waste; Livsmedelskedja; Bake-off bröd; Svinn;

    Sammanfattning : Detta är en rapport om svinn av bake-off bröd i butiksledet i Sverige och hur det kan begrän- sas. Vald metod består av två delar. Den första delen är en litteraturstudie om matsvinn. Den andra delen består av intervjuer med en chef på utvald livsmedelsbutik angående svinn av bröd. LÄS MER

  5. 10. Samverkan genom direkt råvaruhandel mellan lantbrukare och restauratörer i Örebro län

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Amanda Olsson; Hilde Weiser; [2019]
    Nyckelord :samarbete; lokal; livsmedelssystem; livsmedelsstrategi; regional handlingsplan; livsmedelskedja; Sverige;

    Sammanfattning : .... LÄS MER