Sökning: "Brix"
Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet Brix.
1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER
2. Påverkas totalproteinnivåer i blodprov från kalvar av att blodprovet inte centrifugeras samt av hemolys?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Råmjölken innehåller livsviktiga antikroppar som ger kalven dess immunförsvar under de första månaderna i livet. För att kontrollera att kalven fått i sig en tillräcklig mängd antikroppar tas ett blodprov och detta serum analyseras med avseende på antikroppar. LÄS MER
3. Supply Chain Incentive Alignment in Bottom of the Pyramid environments
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistikSammanfattning : Background: Alleviating poverty is critical for achieving sustainability (Zomorrodi et al., 2019). LÄS MER
4. The Lack of Love : The Sacred and the Suffering Experiences of Female Involuntary Celibates
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kulturantropologi och etnologiSammanfattning : This ethnographic study investigates the reality of female involuntary celibates. To understand how the identification of being a female involuntary celibate has developed online in a shared online environment, I explore the experiences from women who identify as femcels and women who identity as forever alone women. LÄS MER
5. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER