Sökning: "Theobroma cacao"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Theobroma cacao.
1. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER
2. A Case Study to develop and test GIS/SDSS methods to assess the production capacity of a Cocoa Site in Trinidad and Tobago
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Pritam Kumarsingh A Case Study to develop and test GIS/SDSS methods to assess the production capacity of a Cocoa Site in Trinidad and Tobago Trinidad and Tobago has achieved world-wide affirmation for its unique fine and flavour cocoa (Theobroma cacao). This classification of cocoa commands price premiums on the global market. LÄS MER
3. Chokladförgiftning hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Chokladförgiftning är en av de vanligaste typerna av förgiftning hos hund, och orsakas av metylxantiner som finns i produkter från kakaoträdet Theobroma Cacao L. Denna litteraturstudie syftar till att reda ut den forskning som finns kring chokladförgiftning hos hund och de frågeställningar som berörs är: • Vilken är mekanismen bakom chokladförgiftning hos hund? • Vilka symptom får hundar vid chokladförgiftning? • Vilket chokladintag krävs för att toxiska effekter ska uppkomma hos hund? • Hur behandlas chokladförgiftning hos hund? • Hur snabbt efter chokladintag bör en hund behandlas? De metylxantiner som förekommer i choklad är teobromin, koffein och teofyllin, varav teobromin är huvudorsaken till chokladförgiftning hos hund. LÄS MER
4. Sustainability Evaluations and Development Challenges of Cacao Farms : A Minor Field Study in Huila, Colombia
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : An intensification of 200 000 tonnes of cacao is planned for the Colombian cacao production until 2021. This could lead large negative effects on the Colombian nature and biodiversity if the current smallholdings of agroforestry were abandoned in favour for large monocultures. LÄS MER
5. Flavan-3-oler och endotel -dysfunktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Background: Flavan-3-ols are polyphenolic phytochemicals belonging to the flavonoids. Flavan-3-ols are present in many higher plants and are particularly concentrated in e.g. Camellia sinensis (tea) and Theobroma cacao (cacao) and have got attention due to their antioxidative capacity. LÄS MER