Sökning: "UV-detector"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet UV-detector.

  1. 1. Unspecific interactions in different batch variations of agarose based base matrices at different NaCl concentrations.

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)

    Författare :Kejvan Ghofranpanah; [2022]
    Nyckelord :Lysozyme; hydrophobicity; size exclusion chromatography; NaCl concentrations; isocratic elution; Lysozym; hydrofobicitet; size exclusion chromatography; NaCl-koncentrationer; isokratisk eluering;

    Sammanfattning : Size exclusion chromatography (SEC) separates molecules based on their actual size rather than their molecular weight. This indicates that the smaller a molecule is, the longer it will be held in the column since it can penetrate the pores more effectively than a bigger molecule, resulting in a longer retention time, whereas the larger molecule has a shorter retention time. LÄS MER

  2. 2. Analysis of non-volatile chemicals from graminoid plants

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Jakob Flygar; [2022]
    Nyckelord :Liquid Chromatography; Cyperus Rotundus; Panicum Repens; Malaria; Mass spectrometry; Vätskekromatografi; Cyperus Rotundus; Panicum Repens; Malaria; Masspektrometri;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att utveckla en separations- och analysmetod för identifiering av icke-volatila substanser från strån och rötter av de gräsliknande växterna Cyperus rotundus och Panicum repens. För analysen användes högpresterande vätskekromatografi (HPLC) och ultrahögpresterande vätskekromatografi (UHPLC) med en opolär stationär fas (RP-HPLC) med ultraviolett ljus (UV) och elektrosprej masspektrometri detektion (ESI-MS). LÄS MER

  3. 3. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Patrik Petersson; [2021]
    Nyckelord :Hälsopåstående; kakao; flavonoider; kakaoflavanoler; coachning; High Performance Liquid Chromatography; HPLC;

    Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER

  4. 4. Evaluation Analysis of the UV-detector on the Mini-EUSO Space Telescope

    Master-uppsats, Luleå tekniska universitet/Rymdteknik

    Författare :Matej Lukanovic; [2018]
    Nyckelord :Mini-EUSO; EUSO; Space Telescope;

    Sammanfattning : Extragalactic charged particles, each with energies rising up to and beyond 1 Joule, have been studied for almost a century. Yet, no precise evidence have proven to show where they might originate from as their energy levels rise above the current familiar acceleration sources in outer space. LÄS MER

  5. 5. Kvantitativ analys av organiska syror i kylvätska

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Emma Henriksson; Martin Holm; [2017]
    Nyckelord :engine coolant; antifreeze; heat exchange fluid; HPLC; method development; organic acids; reversed phase and; UV-detector; kylvätska; HPLC; metodutveckling; organiska syror; UV-detektor; reversed phase;

    Sammanfattning : Volvo Cars är ett välkänt företag som säljer bilar över hela världen. Idag skickar Volvo Cars sin kylvätska till leverantörer för analys. Processen är komplicerad och tar mycket tid. Det finns ett intresse hos Volvo Cars att själva kunna analysera kylvätskan. LÄS MER