Sökning: "livsmedel krav"

Visar resultat 1 - 5 av 147 uppsatser innehållade orden livsmedel krav.

  1. 1. Äcklet : Västvärldens framing av insektsprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Vera Bäckström; Edith Hoflund Jingsäter; [2023]
    Nyckelord :mattabu; kultur; framing; klimat; Social Sciences;

    Sammanfattning : Mänskligheten står inför en klimatkris som ställer krav på livsstilsförändringar och innovativa lösningar för att möta de snart akuta problemen. En av de stora utmaningarna blir att mätta en växande befolkning samtidigt som världens marker utsätts för torka, översvämningar eller andra extremväder. LÄS MER

  2. 2. En experimentell studie om VVC & KVC-värmepump för att motverka legionella

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Anton Julin Wallén; Arijan Ghassemloi; Marvina Mukamisha; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Denna studie har som syfte att främst motverka legionellabakterier i tappvattnet som kan bildas och växa om tappvattnets temperatur ligger inom riskområdet på 20–50 °C. Inandning av legionellabakterier kan leda till pontiacfeber eller den dödliga sjukdomen legionella. LÄS MER

  3. 3. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Bashar Rashoud; [2023]
    Nyckelord :kontaktmaterial; livsmedel; FCM; tillsyn; migration; plast;

    Sammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER

  4. 4. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  5. 5. Smittskydd på småskaliga och medelstora kommersiella äggproducerande gårdar i Sverige : med fokus på aviär influensa

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Karin Berggren; [2023]
    Nyckelord :aviär influensa; smittskydd; småskalig; värphöns; äggproduktion;

    Sammanfattning : Högpatogen aviär influensa (HPAI) är en smittsam virussjukdom med hög dödlighet hos fåglar och med potential att infektera andra djur. De senaste säsongerna har stora utbrott skett i Europa bland fjäderfä och vilda fåglar. Enbart i Sverige dog och avlivades över 2,2 miljoner fjäderfä till följd av HPAI vintersäsongen 2020–2021. LÄS MER