Sökning: "slu färg"

Visar resultat 11 - 15 av 139 uppsatser innehållade orden slu färg.

  1. 11. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Milton; [2022]
    Nyckelord :Biokol; Smältbarhet; Vallensilage; Aktivt kol; Mjölkraskvigor; Konsumtionsförmåga; Träckkonsistens; Färg; Renhet;

    Sammanfattning : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. LÄS MER

  2. 12. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elsa Ramberg; [2022]
    Nyckelord :Pouteria Lucuma; Powder; frozen pulp; fresh pulp; Total phenolic compounds; Antioxidant capacity; D-glucose; D-fructose and Sucrose.;

    Sammanfattning : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. LÄS MER

  3. 13. Robotens roll i juverhälsoarbetet : en kvalitativ studie

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Ida Gillsjö; [2022]
    Nyckelord :mjölkrobot; automatiskt mjölkningssystem; AMS; juverhälsa; Kokontrollen; beslutsfattande;

    Sammanfattning : Mastit är ett stort problem hos mjölkkor, som leder till ökad kostnad och antibiotikaanvändning samt ger produktionsförluster och försämrad djurvälfärd. För att nå en mer hållbar produktion är det viktigt att utveckla strategier för att arbeta med juverhälsan. LÄS MER

  4. 14. Gender related differences in rabbit meat quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jonna Linnéa Skoglund; [2021]
    Nyckelord :rabbit; Oryctolagus cuniculus; meat quality; gender;

    Sammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER

  5. 15. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hedvig Bergsten; [2021]
    Nyckelord :växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Sammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER