Sökning: "Restaurang Sjöberg"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Restaurang Sjöberg.

  1. 1. Renovering av 1880-tals ladugård på Gotland : En studie i hållbar förädling av ett kulturarv

    Kandidat-uppsats, KTH/Byggteknik och design

    Författare :Dennis Forsman; Wilhelm Sjöberg; [2023]
    Nyckelord :Ekologisk hållbarhet; kulturarv; Gotland; förädla; renovering; byggtekniker;

    Sammanfattning : På den svenska landsbygden finns ett kulturarv av äldre byggnader och strukturer att förvaltasamtidigt som samhället är mitt i en omställning för att möta klimatmålen. Att nyttja redanbefintliga byggnader och strukturer kan vara ett hållbart nyttjande av resurser och enminimerad miljöpåverkan i samspel med att kulturen vårdas, till skillnad från nybyggnation. LÄS MER

  2. 2. Var e’ brudarna? : Tradition, genus och ledarskap i köket

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Hilda Bergvall Rydén; Joacim Sjöberg; [2015]
    Nyckelord :Jämställdhet; ledarroller; köksmästare; utveckling;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Brandteknisk riskvärdering av Östermalms Saluhall

    L3-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Brandteknik; Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet

    Författare :Emanuel Grunnesjö; Helena Sjöberg; Erik Sävmark; Anna Åhsberger; [2011]
    Nyckelord :Brandteknisk riskvärdering; saluhall; restaurang; brand; utrymning; personsäkerhet; Östermalms Saluhall; systematiskt brandskydd; kritiska förhållanden; CFAST; Simulex; @risk; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This report contains an evaluation of the fire safety regarding evacuation in Östermalms Saluhall, a well known market and food hall in Stockholm, capital of Sweden. The market is a center for high quality delicacies of many kinds and has been since the late 19th century. LÄS MER

  4. 4. Smaken av Sverige : Utländska studenters upplevelse av den svenska smaken

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Gábor Bordás; Erik Sjöberg; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sverige är ett land där tillgången av råvaror från det egna landskapet påverkats av de fyra årstiderna. Dagens Sverige har blivit berikat av invandring och det är lätt att tillgå alla möjliga råvaror under hela året. LÄS MER

  5. 5. Human Resources Strategy : Ledare, medarbetare och arbetsmiljö på hotell

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Caroline Flood; Camilla Jordung; Lina Sjöberg; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Human Resources Strategy tar upp viktiga begrepp för hur man ska hantera och behandla sina medarbetare, vilket är ett relevant ämne i dagens samhälle där man har fått upp ögonen för hur strategier genom human resources kan genera vinst i företaget.Syfte: Syftet är att analysera hur ledare på fyra utvalda hotell i Stockholm och Oslo arbetar för att få sina medarbetare att prestera optimalt ur ett serviceperspektiv utefter den etablerade modellen Human Resources Strategy, och därefter finna det hotell som lägger mest vikt vid strategierna i modellen. LÄS MER