Sökning: "ekologiska mjölkkor"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden ekologiska mjölkkor.

  1. 1. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  2. 2. Profitability of optimizing biogas production in dairy farms : an experimental case study of a Swedish dairy farm´s usage of nitrogen in digestate as a nutrient resource for crop production

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Nils Hermansson; Albin Åkerblom; [2023]
    Nyckelord :biogas; optimization; profitability; economic effects; organic; conventional; agriculture; dairy farms; digestate; nitrogen; biogas; optimering; lönsamhet; ekonomiska effekter; ekologiskt; konventionellt; lantbruk; mjölkgårdar; rötrester; kväve;

    Sammanfattning : Biogas has the potential to be a contributor to sustainable energy for electricity, fuel, and heating. Because of that, there are different alternatives for biogas plants. In this study, a farm-based biogas plant for electricity production has been of interest. LÄS MER

  3. 3. Management practices’ effect on milk production, somatic cell count and mastitis in Swedish organic dairy farms

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Josefin Wingren; [2018]
    Nyckelord :organic dairy production; mastitis; somatic cell count; milk production; herd size; housing; management; milking routine;

    Sammanfattning : The most common animal health problem in organic dairy production is mastitis. It is considered to be one of the most serious welfare problem in dairy production, as well as an economic problem as it often leads to a reduced milk yield and reduced profit. LÄS MER

  4. 4. Hur påverkas djurvälfärden av bete för mjölkkor inom ekologisk produktion och hur kan betesregeln utformas?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Jenny Vähäniitty; [2015]
    Nyckelord :mjölkkor; bete; ekologisk produktion; välfärd; kontroll;

    Sammanfattning : Djurvälfärd brukar definieras på tre sätt; biologisk funktion, djurets upplevelse samt naturligt liv. Dessa omfattar hälsa och produktion, att främja positiva känslotillstånd och minimera negativa, samt om möjligheten att utföra naturliga beteenden. LÄS MER

  5. 5. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Ida Elgåsen; [2013]
    Nyckelord :Nötkött; mjölk; hållbarhet; konsumtion; Sverige;

    Sammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER