Sökning: "konserveringsmetod"

Visar resultat 11 - 13 av 13 uppsatser innehållade ordet konserveringsmetod.

  1. 11. Tillväxtinhibering på fast substrat av Aspergillus niger-sporer genom tillsats av sorbin-, bensoe- och fenylmjölksyra

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Emma Boström; [2011]
    Nyckelord :livsmedelskvalitet; Aspergillus niger-sporer; PLA; fast substrat; låg sporkoncentration; pH;

    Sammanfattning : Mögelkontaminering är ett problem inom livsmedelsindustrin eftersom den kan orsaka minskad hållbarhet och minskad säkerhet av livsmedel. Aspergillus niger är ett vanligtförekommande mögel i varmare klimat och hittas därför ofta i importerade livsmedel. A.niger kan till exempel orsaka stor förstörelse av färsk frukt och grönsaker. LÄS MER

  2. 12. Kan mjölkkors utnyttjande av vallprotein bli bättre? : utfodringsstrategier och konserveringsmetoder

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Pettersson; [2009]
    Nyckelord :mjölkkor; vall; protein; kväve; kolhydrater; proteolys; ensilering; ; tanniner; polyfenoloxidaser;

    Sammanfattning : The purpose with this literature study was to investigate the possibilities for improvement of forage protein in dairy cows with focus on feeding strategies and conservation of forage protein. The utilization of forage protein in dairy cows is often not that efficient as it could be. LÄS MER

  3. 13. Utvärdering av ett silotorksystem för spannmål utrustat med omrörare

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Biometry and Engineering

    Författare :Hugo Westlin; [2004]
    Nyckelord :omrörartork; silotork; spannmål; spannmålstorkning;

    Sammanfattning : The aim of this study was to evaluate the stir drying method, for drying of grain during Swedish conditions. The evaluation was done during the harvest year 2004, on four farms with stir driers. The driers were evaluated for their energy consumption, design, stirring effectiveness and how much time the farmer has to spend on every tonne of grain. LÄS MER