Sökning: "konserveringsmetod"
Visar resultat 11 - 13 av 13 uppsatser innehållade ordet konserveringsmetod.
11. Tillväxtinhibering på fast substrat av Aspergillus niger-sporer genom tillsats av sorbin-, bensoe- och fenylmjölksyra
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Mögelkontaminering är ett problem inom livsmedelsindustrin eftersom den kan orsaka minskad hållbarhet och minskad säkerhet av livsmedel. Aspergillus niger är ett vanligtförekommande mögel i varmare klimat och hittas därför ofta i importerade livsmedel. A.niger kan till exempel orsaka stor förstörelse av färsk frukt och grönsaker. LÄS MER
12. Kan mjölkkors utnyttjande av vallprotein bli bättre? : utfodringsstrategier och konserveringsmetoder
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The purpose with this literature study was to investigate the possibilities for improvement of forage protein in dairy cows with focus on feeding strategies and conservation of forage protein. The utilization of forage protein in dairy cows is often not that efficient as it could be. LÄS MER
13. Utvärdering av ett silotorksystem för spannmål utrustat med omrörare
L3-uppsats, SLU/Dept. of Biometry and EngineeringSammanfattning : The aim of this study was to evaluate the stir drying method, for drying of grain during Swedish conditions. The evaluation was done during the harvest year 2004, on four farms with stir driers. The driers were evaluated for their energy consumption, design, stirring effectiveness and how much time the farmer has to spend on every tonne of grain. LÄS MER