Sökning: "lagringstemperatur"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet lagringstemperatur.

  1. 1. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Thea Mathisson; Sofia Göransson; [2022]
    Nyckelord :Shelf Life; Ascorbic Acid; Vitamin C; Browning; Headspace; Tetra Recart®; Food Engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. LÄS MER

  2. 2. Stability testing of all-trans-retinol in an experimental cosmetic formulation and in methanol and methanol containing butylhydroxytoluene (BHT) using reversed-phase HPLC

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Ena Iglebaek Herceglija; [2021]
    Nyckelord :retinol; vitamin A; stability; antioxidant; cosmetic formulation; retinol; vitamin A; stabilitetstestning; antioxidant; kosmetika;

    Sammanfattning : All-trans-retinol (vitamin A) används ofta som en aktiv ingrediens i kosmetiska produkter på grund av dess kliniskt validerade anti-age-egenskaper. Däremot är användningen av all-trans-retinol i kosmetiska formuleringar begränsad till följd av den kemiska stabiliteten av all-trans-retinol som påverkas av värme, syre, ljus och syror. LÄS MER

  3. 3. Quality of fermented dairy products beyond best before date

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Therese Holmsten; [2020]
    Nyckelord :yoghurt; sour milk; date labelling; rheology; microbiological plating method; Pivot Profile;

    Sammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER

  4. 4. Lagring av industriell överskottsvärme hos Bharat Forge Kilsta i Karlskoga : Simulering av värmeförluster och regleringsundersökning

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Alexandra Johansson; [2016]
    Nyckelord :Heat storage; Cavern storage; Excess heat; Storage tank; Värmelager; Energilager; Bergsrumlagring; Ackumulatortank; Överskottsvärme;

    Sammanfattning : I takt med en ökande befolkning ökar användningen av energi. Samtidigt som energianvändandet ökar, avvecklas kärnkraftverken och därmed ökar kolkraftverkens användning vilket leder till utsläpp av främst koldioxid. Många industrier släpper ut mängder av överskottsvärme i naturen utan att den återanvänds. LÄS MER

  5. 5. Proteinsammansättning i mjölk med lång hållbarhet (UHT-behandlad mjölk)

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Frick; [2016]
    Nyckelord :UHT-mjölk; kapillärelektrofores; mjölkprotein; proteinprofil; lagringstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : I den här rapporten har lagring av mjölk med lång hållbarhet analyserats för att ta reda på om det sker proteinnedbrytning under lagring och om nedbrytningen är beroende av lagringstid, lagringstemperatur (4, 20, 30 respektive 37°C), eller en kombination av dessa parametrar. Den analyserade mjölken producerades i november 2014 och lagrades ett år. LÄS MER