Sökning: "mjölkko"

Visar resultat 41 - 45 av 53 uppsatser innehållade ordet mjölkko.

  1. 41. Avel för bättre kalvningsegenskaper hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Emma Lövenhamn; [2010]
    Nyckelord :kalvningsegenskaper; dödföddhet; mjölkko; incidens; marker-assisted selection; genomisk selektion;

    Sammanfattning : Kalvningssvårigheter och dödföddhet är problem som finns hos svenska mjölkkor och som ökat under de senaste åren, speciellt bland förstagångskalvare. Problemen försämrar kornas välfärd och kostar pengar för bonden. LÄS MER

  2. 42. En jämförelse av juverhälsa mellan ekologisk och konventionell mjölkproduktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Samuel Jakobsson; [2010]
    Nyckelord :ekologisk; juverhälsa; mastit; celltal; mjölkko;

    Sammanfattning : Efterfrågan på ekologiska produkter ökar och detta gör att den ekologiska produktionen också gör det. Juverhälsan är en viktig fråga i den ekologiska mjölkproduktionen. Mastit ger det största inkomstbortfallet och medför i många fall, om den inte behandlas, ett lidande för djuret. LÄS MER

  3. 43. En översikt av kvävets kretslopp i vall, mjölkkor och gödsel : hur kan vi minimera miljöpåverkan?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Cecilia Stattin; [2010]
    Nyckelord :Mjölkko; Kvävecirkulering; Miljöpåverkan; Vallfoder;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 44. Inverkan av juverhälsostatus på variation i mjölkens sammansättning och innehåll av utvalda inflammatoriska markörer

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Marie Boman; [2010]
    Nyckelord :Mjölkko; Juverhälsostatus; Subklinisk mastit; Inflammationsindikatorer; Mjölksammansättning; Variation;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNINGMastit är den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen hos mjölkkor. Enligt statistik från Svensk Mjölk har cirka 65 % av alla kor i Sverige mastit någon gång under en laktation. Subklinisk (utan märkbara symtom) mastit utgör det största problemet. LÄS MER

  5. 45. Kan mjölkkors utnyttjande av vallprotein bli bättre? : utfodringsstrategier och konserveringsmetoder

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Pettersson; [2009]
    Nyckelord :mjölkkor; vall; protein; kväve; kolhydrater; proteolys; ensilering; ; tanniner; polyfenoloxidaser;

    Sammanfattning : The purpose with this literature study was to investigate the possibilities for improvement of forage protein in dairy cows with focus on feeding strategies and conservation of forage protein. The utilization of forage protein in dairy cows is often not that efficient as it could be. LÄS MER