Sökning: "mjölkko"
Visar resultat 26 - 30 av 53 uppsatser innehållade ordet mjölkko.
26. Underlag och strömedel i liggbås för mjölkkor : betydelse för djurens hälsa, välbefinnande och produktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Liggbåsunderlag och strömaterial påverkar korna på flera sätt. Denna litteraturstudie syftar till att undersöka hur mjölkkors komfort, benhälsa, juverhälsa, hygien och mjölkproduktion påverkas av olika material och strömedel i liggbåsen. LÄS MER
27. Bakterietillväxt i strömedel till mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The resting area is the most important place in the barn for the dairy cow, sometimes called the heart of the free stall system. Inadequate design of the lying area, and lack of or poor quality of bedding materials may reduce the hygiene of the stall. LÄS MER
28. Kapitalförluster vid förbud mot uppbundet system för mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Idag finns det 5200 mjölkföretag i Sverige varav 69 procent tillämpar ett uppbundet system. Regeringen föreslår att Jordbruksverket bestämmer ett slutdatum för mjölkproduktion i uppbundet system. Målet är att förbättra djurvälfärden för nötkreatur. LÄS MER
29. Ekologiska foderstater beräknade med NorFor : exempel från mjölkgårdar med hög självförsörjningsgrad
M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Sammanfattning : Inom den ekologiska mjölkproduktionen finns det krav på att hälften av fodret ska komma från den egna gården. En hög självförsörjning av foder ger i många fall även en bättre ekonomi. I Sverige ökar den ekologiska produktionen medan trenden är att självförsörjningsgraden av foder på gårdarna minskar. LÄS MER
30. Utvärdering av snabbtest för ketonkroppsdetektion hos mjölkkor
L3-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : För att en mjölkko ska vara vid god hälsa och producera optimalt är det viktigt att hennes energimetabolism är i god balans. Förhöjda nivåer av ketonkroppar (β-hydroxybutyrat, acetoacetat och aceton) är en indikation på att störningar i energibalansen föreligger och har i flera studier kopplats samman med ökad risk för sjukdomar och sänkt mjölkproduktion. LÄS MER