Sökning: "Triticum durum"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Triticum durum.

  1. 1. Förbättrad svensk durumveteodling : såtidpunkt, kvävegödsling och ekonomi

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Olof Westergren; [2023]
    Nyckelord :Durumvete; Triticum Durum; brödvete; Triticum Aestivum; såtid; protein; Rosadur; Durofinus; diskett; Julius;

    Sammanfattning : Durumvete är en art av vete som i Europa framförallt odlas runt medelhavet. Senaste årtiondena har durumvetet även börjat odlas i Sverige. Idag är det fortfarande en nischgröda och odlingen är i huvudsak fokuserad till Gotland varifrån Lantmännen köper spannmålet för att göra pasta. LÄS MER

  2. 2. Durumvete : lantbrukares erfarenheter av durumveteodling på Gotland

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Erik Siggelin; [2017]
    Nyckelord :Triticum durum; avkastning; intervju;

    Sammanfattning : Durumvete (Triticum durum) är en tetraploid art av vete som främst används för pastatillverkning. Gotland har bra förutsättningar för durumveteodling jämfört med andra delar av Sverige, eftersom klimatet är milt och soligt, samt att jordens pH-värde är högt. LÄS MER

  3. 3. Tocopherols in wheat and rye : a review of research within the subject

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Fredrik Becker; [2013]
    Nyckelord :Tocopherols ; processing; baking; storage; Triticum aestivum; Secale cereale; wheat; rye; health;

    Sammanfattning : This thesis focuses on tocols or vitamin E found in wheat and rye. Content and structure of tocols, the effects of some types of processing and their health benefits are discussed. The two most common tocols in wheat and rye are tocopherols and tocotrienols. LÄS MER

  4. 4. Tritordeum : evaluation of a new food cereal

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Erlandsson; [2010]
    Nyckelord :Tritordeum; dietary fibre; fructan; lutein; bread; tempe; pearl grain;

    Sammanfattning : Tritordeum is the result of a cross between a wild barley (Hordeum chilense) and durum wheat (Triticum turgidum). Tritordeum have high viscosity and a nice yellow colour. The objective of this thesis was to evaluate Tritordeum lines HT 354, HT 361, HT 437, HT 2218 (JB3) and HT 1608 (JB1) for use as a new raw material within the food industry. LÄS MER