Sökning: "bylund john"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden bylund john.

  1. 1. A sample preparation method for microbiological analysis of seeds

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :John Bylund; [2013]
    Nyckelord :alfalfa; Escherichia coli; fenugreek; mung bean; Salmonella;

    Sammanfattning : There have been several outbreaks of food poisoning linked to the consumption of raw sprouts. The two most common pathogens associated with sprout consumption are Salmo-nella spp and verocyto-toxin producing Escherichia coli. During sprouting the warm, humid and nutrient rich conditions are ideal for bacterial growth. LÄS MER

  2. 2. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2012]
    Nyckelord :modifierad ; stärkelse; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER

  3. 3. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2011]
    Nyckelord :stärkelse; modifierad; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi-tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER