Sökning: "enzymatisk modifiering"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden enzymatisk modifiering.

  1. 1. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2012]
    Nyckelord :modifierad ; stärkelse; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER

  2. 2. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2011]
    Nyckelord :stärkelse; modifierad; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi-tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER

  3. 3. Enzymatisk modifiering av fiskolja - jämförelse mellan olika lipaser

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i Helsingborg

    Författare :Oksana Shastina; [2006]
    Nyckelord :Metanolys; enzymatisk modifiering; fiskolja; produktion; EPA; DHA; TLC; GC; Technological sciences; Teknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Enzymatisk modifiering av fiskolja - jämförelse mellan olika lipaser. I detta arbete studerades tre olika lipaser som katalyserade en metanolysreaktion i fiskolja. LÄS MER