Sökning: "enkätfrågor kost"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden enkätfrågor kost.

  1. 1. Skador, stresshantering och kost : Gymnasieelevers värderingar kring hälsa och vilka kunskaper de saknar i idrott och hälsa

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Mikaela Johansson; Jimmy Kjellström; [2019]
    Nyckelord :idrottsundervisning; gymnasieskola; idrott och hälsa; elever; värderingar;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att undersöka vilket område som eleverna värderar mest inom hälsa och vad eleverna önskar att de hade fått mer undervisning om. Studien tar även reda på vilka kunskaper de saknar och hur eleverna ser på detta. LÄS MER

  2. 2. Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund.

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicin

    Författare :Mikaela Thelander; [2018-06-05]
    Nyckelord :frukt; grönsaker; ungdomar; kostregistrering; enkätfrågor; sociodemografiska faktorer; skolmåltid; fruit; vegetable; adolescents; dietary assessment; sociodemographic factors; school meal;

    Sammanfattning : Titel: Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund. LÄS MER

  3. 3. Psykosocial arbetsmiljö och personalomsättning i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Christine Olsson Lindh; Maria Persson; [2011-02-24]
    Nyckelord :psykosocial arbetsmiljö; personalomsättning; restaurangbranschen;

    Sammanfattning : Denna kandidatuppsats behandlar ämnet psykosocial arbetsmiljö och personalomsättning i restaurangbranschen. Restaurangbranschen har den högsta personalomsättningen av alla svenska branscher. LÄS MER

  4. 4. Planerat beteende och varierad kost : Hur en webbaserad måltidsplaneringstjänst kan få människor att regelbundet äta varierat

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärande

    Författare :Jonas Ohlsson; [2010]
    Nyckelord :theory of planned behavior; behavior change; interaction design; teorin om planerat beteende; beteendeförändring; interaktionsdesign;

    Sammanfattning : Uppsatsen presenterar två studier som med den socialpsykologiska modellen ’teorin om planerat beteende’ (Ajzen, 1991) undersöker hur väl en webbaserad måltidsplaneringstjänst lyckas med att få dess användare att regelbundet äta varierat. Tjänsten bestod huvudsakligen av en sökbar receptdatabas på 250 recept, en kalender för att planera in recepten i, och en inköpslista som genererades automatiskt utifrån recepten i kalendern. LÄS MER

  5. 5. Internetbaserad skolmatsenkät - Enkätfrågor framtagna för Skolmatsakademin i Västra Götaland

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Hanna Johansson; Malin Kvarth; [2009-06-18]
    Nyckelord :Skolmatsenkät; internetbaserad; skollunch; matsalsmiljö; pilotstudie; School meal questionnaire; internet based; school food; environment of the refectory; pilot study;

    Sammanfattning : Introduktion: Skolmatsakademin är ett projekt inom Västra Götalandsregionen som vänder sig till lärare, pedagoger, måltidspersonal, skolsköterskor, föräldrar och elever med syftet att skapa en positiv attityd till skolmaten samt kunskap om hur mat påverkar hälsa och miljö. Skolan har stora möjligheter att påverka barn och ungdomar i deras matvanor genom att servera bra och näringsriktig kost, samt förmedla en positiv syn på mat och måltider till eleverna. LÄS MER