Sökning: "kvalitetssäkringssystem"
Visar resultat 6 - 10 av 23 uppsatser innehållade ordet kvalitetssäkringssystem.
6. Internrevision : En studie om internrevisionens roll och förväntade värde
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomiSammanfattning : An internal audit strives to create value and improve the business of a company. On behalf of the board of directors, the aim of an internal audit is to review and make recommendations on the company's internal controls, risk management and governance. The internal audit is not mandatory for most organizations. LÄS MER
7. Kvalitetssäkring på högskolan : professionens syn på införandet av ett nytt kvalitetssäkringssystem på högskolan
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaperSammanfattning : Syfte: Syftet med studien är att undersöka kvalitetssäkring samt professionens uppfattningar om detsamma, i ljuset av införandet av ett nytt kvalitetssäkringssystem. Metod: Den teoretiska referensramen har byggts upp genom att sammanställa tidigare forskning i teman som är relevanta för studien. LÄS MER
8. Vad avgör utfallet av ett kvalitetssäkringssystem? : En fallstudie om ett miljöledningssystem vid Högskolan i Borås
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärdSammanfattning : Kvalitetssäkringssystem är vanligt förekommande inom organisationsvärlden idag. Sedan 2009 är alla statliga myndigheter i Sverige skyldiga att ha ett miljöledningssystem, vilket även bör certifieras enligt ISO 14001 eller EMAS. När organisationer inför den här typen av system leder det ofta till stora variationer i utfall. LÄS MER
9. Kvalitetscertifieringar som metod för mindre charkuteriföretag att kommunicera kvalitet och tillit
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tilliten för livsmedelsbranschen och således köttbranschen har blivit ifrågasatt av konsumenter de senaste årtiondena på grund av olika redlighetsfusk, sjukdomsutbrott och misskötta djur. Konsumenter värderar kvalitetsattribut som säkerhet och etiska aspekter allt mer. LÄS MER
10. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER