Sökning: "måltidskvalitet"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet måltidskvalitet.

  1. 1. Varför äts maten inte upp?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Yuriko Fujita Friedrich; [2020-08-05]
    Nyckelord :Den medvetna måltiden; FAMM; matsvinn; måltidsprocessen; tallrikssvinn;

    Sammanfattning : Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen läggs det särskilt tonvikt på personcentrerade måltider samt miljö och hållbarhet. LÄS MER

  2. 2. Sjuk mat? : styrande faktorer och utmaningar för sjukhusmåltidens kvalitet ur kostchefers perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Nygren; Lina Eriksson; [2018]
    Nyckelord :Sjukhusmåltid; kvalitet; utmaningar; kostchefer; vårdpersonal;

    Sammanfattning : Debatten om sjukhusmåltidens kvalitet är aktuell och kritiseras idag i press och sociala medier. Bloggen Food Pharmacy (2018) har startat uppropet #Sjukmat, där privatpersoner uppmanas att dela med sig av bilder och berättelser om den mat de blivit serverade i sjukhusmiljö, för att belysa problemet. LÄS MER

  3. 3. Minimera matsvinnet, maximera måltidskvalitén - En kartläggning över matsvinnet inom äldreomsorgen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Zemira Citaku; Josefina Söder; [2015-08-10]
    Nyckelord :Miljö; ekonomi; hållbar utveckling; måltidskvalitet; äldreomsorg;

    Sammanfattning : Den vanligast förekommande definitionen av matsvinn är: livsmedel som hade kunnat ätas om det hanterats annorlunda. Myndigheter kopplade till området skriver om miljömässiga och ekonomiska vinster av att reducera matsvinnet. LÄS MER

  4. 4. Sömn, måltider och fysisk aktivitet hos yrkesförare under dygn med arbete och ledighet.

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Karin Holmkvist; [2014]
    Nyckelord :Professional driver´s; sleep; food; physical activity; yrkesförare; dygnsrytm; sömn; kost; fysisk aktivitet;

    Sammanfattning : Karin Holmkvist (2014) Sleep, meals and physical activity among professional drivers during the day with work and spare time. Master’s thesis in health at work. University of Gävle.   Night work and irregular work hours affects social and biological rhythms in activity, eating, sleep and metabolism. LÄS MER

  5. 5. Måltidskvalitet i förskolan : bidrag till ett kvalitetsbedömningssystem

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Suncica Grac; Christine Bergentz; [2013]
    Nyckelord :meal quality; quality of work; meal; preschool checklist; måltidskvalitet; kvalitetsarbete; måltid; förskola; checklista;

    Sammanfattning : The quality of meals is included in the constant improvement of each preschool. The study is carried out on behalf of the City of Malmö and Environmental Management and focuses on this quality work. LÄS MER