Sökning: "majsstärkelse"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet majsstärkelse.

  1. 1. Formulation development, rheological characterization, and cosmetic evaluation of gel-creams

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Carl Pontén; [2024]
    Nyckelord :Rheology; Texture analysis; Viscometry; Semisolids; Design of Experiments; Critical Process Parameters; Critical Quality Atttibutes; Pharmaceutical Technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Oil in water (o/w) emulsions are thermodynamically unstable systems composed of small oil droplets dispersed in a continuous aqueous phase. This means that given enough time, the two phases will separate. Pharmaceutical emulsions are used as a method of administering the Active Pharmaceutical Ingredient (API) for topical applications. LÄS MER

  2. 2. Temperature dependency of rheological properites of different dispersions containing microfibrillated cellulose

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)

    Författare :Johanna Swanelius; [2022]
    Nyckelord :Microfibrillated cellulose; MFC; waxy maize starch; rheology; temperature; viscosity; complex viscosity; stready shear viscosity curve; amplitude sweep; dry content; dynamic rotational rheometer; Mikrofibrillerad cellulosa; MFC; vaxartad majsstärkelse; reologi; temperatur; viskositet; komplex viskositet; flödeskurva; amplitudsvep; torrhalt; dynamisk reometer;

    Sammanfattning : Today, the focus lies on the state of the environment and how we can choose more sustainable alternatives to oil based materials. One material of interest is microfibrillated cellulose (MFC). LÄS MER

  3. 3. Är alger framtidens snacks?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mikael Johansson; Carolin Hevelius; [2021]
    Nyckelord :Alger; sockertång; makroalger; chips; Pringles; potatis; näringsämnen; B12; stärkelse; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : En nyckel för att uppfylla klimatförändringsmålen är att producera mer mat från havet. Detta kan vara ett viktigt bidrag till livsmedelssystemet för jordbruket eftersom åkermarken är begränsad. Med en växande befolkning som behöver mat finns det bara inte tillräckligt med åkermark. LÄS MER

  4. 4. Xanthan Gum : Fermentation of Xanthomonas Campestris

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Evgenia Trudova; [2020]
    Nyckelord :Allergies; fermenter; Allergi; fermentering medium; Xantangummi; Xanthamonas campestris;

    Sammanfattning : Xanthan gum is one of the most common thickening agents used worldwide.The industrial manufacturing process of xanthan gum uses cheap, carbohydrate rich mediums for fermentation of the bacterium Xanthomonas campestris. LÄS MER

  5. 5. Starch based formulation for colon delivery of probiotics

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Elsa Roxling; [2019]
    Nyckelord :läkemedelsteknologi; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The interest in probiotics has grown in the last few years. In addition to being effective in treating and preventing acute diarrhea, there are indications that it might be possible to use probiotics to prevent other diseases such as colon cancer. LÄS MER