Sökning: "nutritional requirements"
Visar resultat 1 - 5 av 70 uppsatser innehållade orden nutritional requirements.
1. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER
2. Utfodring av den geriatriska hästen : en enkätstudie om hur hästägare tillgodoser näringsbehov vid åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Idag blir allt fler hästar äldre vilket kräver att deras ägare är medvetna om vad den äldre hästen har för behov. Det kräver även att de är medvetna om vilka åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar som är vanliga hos den äldre hästen för att kunna anpassa omvårdnaden och utfodringen därefter. LÄS MER
3. Måltidsstödet inom hemtjänsten ur ett anhörigperspektiv : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Med stigande ålder ökar behovet av adekvat nutrition för att garantera ett hälsosamt åldrande. Samtidigt bor idag mer än 95% av alla som är 65 år eller äldre i ordinärt boende, där få riskbedömningar görs även för de med måltidsstöd genom hemtjänsten, vilket innebär att undernäringen upptäcks först vid kontakt med sjukvården. LÄS MER
4. Modelling organic farming systems : is livestock needed for a functioning nitrogen cycle and food production?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Livestock has always been an integral part of nutrient management on organic farms. Environmental, economic and idieological trends are leading to an increasing specialization of agriculture away from mixed farms with livestock. LÄS MER
5. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). LÄS MER