Sökning: "NFA"

Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade ordet NFA.

  1. 11. Lättmjölk och lättmargarin i skolan : En studie om föräldrars inställning till servering av lättmjölk och lättmargarin i skolan

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Matilda Söderlind; Sandra Bylin; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Barn har idag ett för högt intag av mättat fett, vilket ökar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Livsmedelsverket rekommenderar därför att lättmjölk och lättmargarin skall serveras i skolan för att uppnå en näringsriktig skolmåltid. LÄS MER

  2. 12. Hälsofrämjande arbete i förskolan : En jämförelse mellan rådande riktlinjer och förskolors faktiska hälsofrämjande arbete

    M1-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Sonja Kidron; [2013]
    Nyckelord :Barn; Hälsa; Hälsofrämjande arbete;

    Sammanfattning : Bakgrund: Andelen överviktiga barn har ökat konstant och dramatiskt de senaste decennierna. Rapporter som kommit de senaste åren uppvisar tendenser att ökningen stannat av och nått en platå. Fetmaproblematiken är fortsättningsvis ett stort problem, som kräver en större insats för att kommas tillrätta med. LÄS MER

  3. 13. Kosten ombord : Hur vill sjömannen att kostregleringen ska se ut?

    Kandidat-uppsats, Sjöfartshögskolan (SJÖ)

    Författare :Gustav Månsson; Henrik Stale; [2013]
    Nyckelord :Diet at sea; adequate quality; seamen and diet; diet regulations; Kost ombord; fullgod kvalitet; sjömän och kost; kostreglering;

    Sammanfattning : Diet is mentioned by many seamen as a subject of joy and aims to give nutritional value and sufficient energy to manage a long working day at sea. The purpose with this investigation is to examine if there is a need among seamen to receive more information about diet regulations onboard and if they wish that it was shaped differently to meet their demands. LÄS MER

  4. 14. Vegankost eller blandkost? : En jämförelse av näringsintag, livsmedelsval och måltidsmönster hos förskolebarn som äter vegankost och blandkost.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Augustsson; Ida-Karin Berglund; [2012]
    Nyckelord :Vegan; vegankost; förskolebarn; blandkost; måltidsmönster; livsmedelsval; näringsintag; barn; jämförelse.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diskussionerna och studierna kring vegankost till barn är många och med spridda åsikter och resultat. I folkmun dominerar ofta de negativa åsikterna där riskerna för brister i kosten står i fokus. Många studier visar dock att om de vanligaste fällorna undviks växer och utvecklas barn som äter vegankost normalt. LÄS MER

  5. 15. Småbarnsfamiljers kostvanor : En studie om kostkvalitet och föräldrars inverkan på barns ätvanor

    Kandidat-uppsats, Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper

    Författare :Eva Qvarnström; [2007]
    Nyckelord :food habits; parental influence; difficulties for healthy food habits; eating habits; role model; Recommendations of the National food administration; consumption frequency; kostvanor; föräldrapåverkan; hinder för hälsosamma matvanor; ätvanor; förebild; Livsmedelsverkets rekommendationer; konsumtionsfrekvens;

    Sammanfattning : Många människor har svårt att etablera goda matvanor trots ett ständigt informationsflöde om hur ohälsosam kost påverkar hälsan negativt. Små barn befinner sig i en beroendeställning till de vuxna som finns runt dem. Det innebär att föräldrarnas kostvanor även blir barnens. De vuxna bestämmer vad som finns hemma och vad som serveras. LÄS MER