Sökning: "Starch yield"
Visar resultat 1 - 5 av 42 uppsatser innehållade orden Starch yield.
1. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER
2. Influence of starch botanical source on aqueous two-phase system phase behavior and starch microspheres preparation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Background: Starch is a well-studied material, produced by plants in granules to store energy. Starch finds a lot of applications in day-to-day life, in the food and pharmaceutical industry. LÄS MER
3. Protoplast isolation and transformation in sweetpotato
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Med målet att utvärdera en mindre restriktiv teknik för genmodifiering i sötpotatis (Ipomoea batatas), både gällande ekonomiska begränsningar såväl som det tid och energi bemödande som ett sådant projekt oundvikligen påbrår, har vi arbetat flitigt med att etablera optimerade parameters för protoplast isolation och fortsättningsvis också utforskat lovande protokoll för transformation och regeneration av dessa protoplaster, för att slutligen framställa nya genotyper. Således har en extensiv litteraturundersökning av tidigare publicerade protokoll, varav explantor från sötpotatis men också relaterade arter inom Solanales ordningen har diskuterats, utfärdades varefter datan analyserades via diverse avancerade statistiska modeller. LÄS MER
4. Bedömning av kvävestatus i stärkelsepotatis : en jämförelse mellan olika metoder
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Kväve är ett viktigt näringsämne för växten eftersom det fyller många viktiga funktioner, bland annat som byggstenar till proteiner som ingår i fotosyntesen men också klorofyllmolekyler, DNA och RNA. Tillförseln av kväve är viktig att optimera i stärkelsepotatis (Solanum tuberosum) utifrån kvävepris, stärkelsehalt och skörd men också för aspekten att minska utlakning. LÄS MER
5. Ultrasound pre-treatment of wheat bran to improve arabinoxylan extraction
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : With increasing amounts of food waste and diet related diseases, the need to utilize our by-products of food for its health benefits and to limit the food waste has never been more prevalent. Wheat bran is a by-product from the wheat flour industry and contains a lot of dietary fibres which has a beneficial effect on human health. LÄS MER