Sökning: "forage quality"

Visar resultat 1 - 5 av 82 uppsatser innehållade orden forage quality.

  1. 1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Johanna Forss; [2023]
    Nyckelord :etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Sammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER

  2. 2. Correlation between Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of reindeer pasture plants : Korrelation mellan Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) och smältbarhet av renbetesväxter i vomvätska in vitro (VOS)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jannica Helmersson; [2023]
    Nyckelord :Normalized Difference Vegetation Index; NDVI; in vitro organic matter digestibility; IVOMD; VOS; caribou; Rangifer tarandus; reindeer pasture plants; drone;

    Sammanfattning : Renen livnär sig på många olika betesväxter och den följer växtfenologins utveckling under barmarkssäsongen, vilket resulterar i högkvalitativt foderintag. Levande växtbiomassa kan uppskattas på landskapsnivå genom att använda vegetationsindex som värderar vegetation utifrån spektrala mätningar. LÄS MER

  3. 3. Nodulation and biomass development of yellow and blue lucerne under pH stress

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Katarina Boström; [2023]
    Nyckelord :lucerne; blue lucerne BL ; yellow lucerne YL ; E. meliloti; nodulation; pH;

    Sammanfattning : Approximately 77% of global arable land use is devoted to forage cultivation, which is the basis for animal production and global food security. Therefore a sustainable and biologically diverse forage cultivation is needed. Feed for cattle needs to contain a good balance between fibre, energy and protein. LÄS MER

  4. 4. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Nic Johansson; [2023]
    Nyckelord :Käringtand; Lotus corniculatus; egenskaper; biologi; samodling; baljväxt; vall; kondenserade tanniner; CT; parasiter; metanutsläpp; tillväxt; etablering; ensilering; fodervärde;

    Sammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER

  5. 5. Mjölkras tjurar på bete - fungerar det?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jonas Jans; [2023]
    Nyckelord :tjurar; stutar; tillväxt; bete; ekonomi; risker;

    Sammanfattning : Idag så är det många mjölkrastjurar som föds upp på stall, vilket upplevs negativt i både miljö och välfärdsperspektiv. I denna litteraturstudie undersöks om det går att föda upp mjölkrastjurar på bete i större omfattning, än vad de görs idag. LÄS MER