Sökning: "frukost skolan"
Visar resultat 21 - 25 av 34 uppsatser innehållade orden frukost skolan.
21. Sallad, sushi och sötsaker - Unga tjejers uppfattningar om hälsosam mat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Näringsrik mat och bra matvanor är en viktig förutsättning för god hälsa. Valet av mat styrs av olika faktorer, till exempel media, vänner/familj och ekonomi. Då många levnadsvanor skapas i ungdomsåren får dessa en stor betydelse för hälsan senare i livet. LÄS MER
22. Gymnasieflickors frukostvanor : En kvantitativ undersökning om frukostvanor samt konsekvenserna av en utebliven frukost
M1-uppsats, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, PPISammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka gymnasieflickors frukostfrekvens samtorsaken till att frukostmålet ibland utesluts. Tidigare forskning rapporterar om en radolika fysiska och psykiska biverkningar vid ett uteblivet frukostmål. LÄS MER
23. Frukost, övervikt och daglig aktivitet hos 15-åriga pojkar och flickor : En tvärsnittsstudie i Uppsala län
Kandidat-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Syftet med föreliggande studie var att studera frukostvanor, övervikt och fysisk aktivitet hos 15-åriga pojkar och flickor. Studien är en kvantitativ komparativ tvärsnittsstudie och är en delstudie ur det tidigare utförda projektet ”Mat & Hälsa 2007” där frågor om mat, hälsa, måltidsvanor, fysisk aktivitet och självvärdering undersöktes. LÄS MER
24. Elevers måltider under skoldagen : en undersökning av energi- och näringsintag bland elever i årskurs 3
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Det är viktigt att elever i skolan äter tillräckligt mycket mat under skoldagen så att de orkar hålla koncentrationen uppe och kan prestera bra i skolan. Syftet var att undersöka om innehållet av energi (kcal), protein, fett och kolhydrater är tillräckligt i maten som elever i årskurs 3, som är på fritidshem före och efter skolan, äter till frukost, lunch och mellanmål under en skoldag. LÄS MER
25. Kost, kön och prestation : En studie om årskurs nio elevers kostvanor i olika inkomstområden
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för utbildning, kultur och medierSammanfattning : Syftet med detta examensarbete är att undersöka årskurs nio elevers matvanor, och betyg i ämnet i idrott och hälsa utifrån genus. Studien genomfördes på två stycken skolor den ena i ett område med lågt socioekonomiskt index och den andra i ett område med högt socioekonomiskt index. LÄS MER