Sökning: "frukost skolan"

Visar resultat 21 - 25 av 34 uppsatser innehållade orden frukost skolan.

  1. 21. Sallad, sushi och sötsaker - Unga tjejers uppfattningar om hälsosam mat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Elin Dahlin; Marie Karlsson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Matvanor; hälsosam mat; unga tjejer; hälsa; fokusgrupper;

    Sammanfattning : Näringsrik mat och bra matvanor är en viktig förutsättning för god hälsa. Valet av mat styrs av olika faktorer, till exempel media, vänner/familj och ekonomi. Då många levnadsvanor skapas i ungdomsåren får dessa en stor betydelse för hälsan senare i livet. LÄS MER

  2. 22. Gymnasieflickors frukostvanor : En kvantitativ undersökning om frukostvanor samt konsekvenserna av en utebliven frukost

    M1-uppsats, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, PPI

    Författare :Marie Eriksson; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka gymnasieflickors frukostfrekvens samtorsaken till att frukostmålet ibland utesluts. Tidigare forskning rapporterar om en radolika fysiska och psykiska biverkningar vid ett uteblivet frukostmål. LÄS MER

  3. 23. Frukost, övervikt och daglig aktivitet hos 15-åriga pojkar och flickor : En tvärsnittsstudie i Uppsala län

    Kandidat-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Ulrika Rosén; Ida Norevall; [2011]
    Nyckelord :Overweight; breakfast; adolescents; lifestyle;

    Sammanfattning : Syftet med föreliggande studie var att studera frukostvanor, övervikt och fysisk aktivitet hos 15-åriga pojkar och flickor. Studien är en kvantitativ komparativ tvärsnittsstudie och är en delstudie ur det tidigare utförda projektet ”Mat & Hälsa 2007” där frågor om mat, hälsa, måltidsvanor, fysisk aktivitet och självvärdering undersöktes. LÄS MER

  4. 24. Elevers måltider under skoldagen : en undersökning av energi- och näringsintag bland elever i årskurs 3

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Jessica Danielsson; Pontus Nilsson; [2010]
    Nyckelord :Skolmåltider; energi- och näringsintag; Livsmedelsverket;

    Sammanfattning : Det är viktigt att elever i skolan äter tillräckligt mycket mat under skoldagen så att de orkar hålla koncentrationen uppe och kan prestera bra i skolan. Syftet var att undersöka om innehållet av energi (kcal), protein, fett och kolhydrater är tillräckligt i maten som elever i årskurs 3, som är på fritidshem före och efter skolan, äter till frukost, lunch och mellanmål under en skoldag. LÄS MER

  5. 25. Kost, kön och prestation : En studie om årskurs nio elevers kostvanor i olika inkomstområden

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för utbildning, kultur och medier

    Författare :Mathias Österdahl; [2010]
    Nyckelord :Kost; betyg; idrott och hälsa; socioekonomisk klass;

    Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete är att undersöka årskurs nio elevers matvanor, och betyg i ämnet i idrott och hälsa utifrån genus. Studien genomfördes på två stycken skolor den ena i ett område med lågt socioekonomiskt index och den andra i ett område med högt socioekonomiskt index. LÄS MER