Sökning: "kulturella aspekter mat"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden kulturella aspekter mat.
1. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER
2. Upplevelsen av att samtala med föräldrar vars barn har övervikt eller fetma
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Abstrakt Övervikt och fetma är ett samhällsproblem och har ökat bland barn och ungdomar i hela världen. Tidigare har övervikt och fetma betraktats som ett problem i höginkomstländer men är idag lika vanligt i låginkomstländer. Barn med övervikt eller fetma löper större risk att drabbas av följdsjukdomar. LÄS MER
3. Upplevelsen av att samtala med föräldrar vars barn har övervikt eller fetma
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Abstrakt Övervikt och fetma är ett samhällsproblem och har ökat bland barn och ungdomar i hela världen. Tidigare har övervikt och fetma betraktats som ett problem i höginkomstländer men är idag lika vanligt i låginkomstländer. Barn med övervikt eller fetma löper större risk att drabbas av följdsjukdomar. LÄS MER
4. Patienters upplevelser av kostförändring vid diabetes typ 2 : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Introduktion: Diabetes mellitus typ 2 är en folksjukdom där antalet patienter som insjuknar ständigt ökar. Komplikationerna är många men genom att förändra sin kost kan patienterna minska symtomen och risken för komplikationer. Syfte: Att belysa patienters upplevelser av kostförändring vid diabetes mellitus typ 2. LÄS MER
5. GASTRONOMÍA E IDENTIDAD EN LA
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för språk och litteraturerSammanfattning : Ett folkslag identifieras med kulturen, där litteraturen och gastronomin är av betydande vikt. Därför är målet med denna undersökning att analysera hur den mexikanska identiteten representeras genom mat i litteraturen. För att göra denna undersökning, fokuserar jag på romanen Como agua para chocolate (1998) av Laura Esquivel. LÄS MER