Sökning: "Maria Rundström"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden Maria Rundström.
1. GOTT OCH ÄCKLIGT. : Hem- och konsumentkunskaplärares upplevelser av samtal om smak främst kopplad till vegetarisk mat
M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten vi äter är en kraftigt bidragande faktor till det försämrade klimatet. Matkonsumtionen måste ändras till en diet med mindre animaliska produkter och mer vegetarisk mat. Smak ses som en avgörande aspekt när det handlar om matval. Barn och ungdomar möter mat och smak i skolämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK). LÄS MER
2. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER
3. Utvecklar aktuella läromedel elevers läsförståelse? En analys av läsförståelseinslagen i tre läromedel för år 3-4
C-uppsats, Göteborgs universitet/Sociologiska institutionenSammanfattning : Syfte och frågeställningarSyftet med denna uppsats är att analysera några läsförståelseläromedel för att se om de tycks vara uppbyggdautifrån aktuell forskning och utifrån kursplanen i svenska. Vi har utgått från tre frågeställningar:1. Vad säger aktuell forskning att läsförståelse innebär? Hur utvecklar man detta hos eleverna?. LÄS MER