Sökning: "Mat och Hälsa"

Visar resultat 21 - 25 av 438 uppsatser innehållade orden Mat och Hälsa.

  1. 21. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny-Lo Markström; [2023]
    Nyckelord :barnfetma; barns matvanor; erfarenheter; skolans roll; utmaningar och framgångsfaktore;

    Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER

  2. 22. Viktminskning av katter : motivation, tillvägagångsätt och utmaningar bland kattägare i Sverige

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Felicia Palm; [2023]
    Nyckelord :katt; övervikt; fetma; viktminskning; motivation; utmaningar; beteendeförändringar;

    Sammanfattning : Många katter i dagens samhälle är överviktiga, vilket kan få betydande negativa konsekvenser för deras hälsa och välmående. Flera studier har emellertid visat att det är svårt att uppnå långsiktig viktminskning hos katter när det genomförs i hemmiljö och många ägare avbryter viktminskningen innan katten nått sin målvikt. LÄS MER

  3. 23. Självförsörjandehus : Byggnader som förlitar sig helt på självförsörjning och bevarar miljön

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)

    Författare :Hiba Ibraheem; [2023]
    Nyckelord :Självförsörjandehus; eko hus; gestalting; passiv hus; hållbart hus;

    Sammanfattning : Medan människorna längtar efter utvecklingen ökar antalet byggnader som byggs på global skala vilket leder till en ökning av energiförbrukningen och detta leder i sin tur till en ökning av nedgrävda utsläpp. Konsekvensen blir klimatförändringar som påverkar i hög grad individens sociala, hälsa och ekonomiska status. LÄS MER

  4. 24. Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Eliana Antoniou; Maja Flodin; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Titel: Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar: En kvalitativ studie  Författare: Eliana Antoniou och Maja Flodin  SAMMANFATTNING Bakgrund: Efter att ha smittats av Covid-19 har många till följd av viruset drabbats av lukt- och smakförändringar. Dessa förändringar har beskrivits negativt påverka vardagslivet i flera avseenden. LÄS MER

  5. 25. Plöjningens påverkan på ekosystemtjänster i skånska jordbruksfält

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Jonathan Fossum; [2023]
    Nyckelord :jordbruk; ekosystemtjänster; jordbearbetningsmetod; plöjning; reducerad plöjning; conservation agriculture; skånska jordbruksfält; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Ecosystem services are a crucial part of humankind’s well-being and health. They are especially important in agriculture; without them the production of food would come to a halt. LÄS MER