Sökning: "Mat och Hälsa"
Visar resultat 16 - 20 av 438 uppsatser innehållade orden Mat och Hälsa.
16. Mikroplaster i damm från ridunderlag - pilotstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Ridsporten är en av de största ungdomsidrotterna inom Sverige. År 2018 beräknades det att cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs på landets ridskolor årligen. På grund av Sveriges klimat spenderas mycket av denna tid inom ridhus. LÄS MER
17. Sorunda's specialities
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER
18. Elevers upplevelser av hur hälsoperspektiv kopplat till MAT tas upp i hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Hem- och konsumentkunskap (HKK) är ett viktigt skolämne som syftar till att ge elever nödvändiga verktyg för att bli medvetna konsumenter. Livsmedelsverkets nya kostråd innebär att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket, att äta lagom mycket och att röra på sig. LÄS MER
19. STRESS OCH DESS PÅVERKAN PÅ ÄTBETEENDE HOS STUDENTER SOM LÄSER HÖGSKOLEUTBILDNING SOM BERÖR KOST OCH MÅLTIDER : EN ENKÄTSTUDIE
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Stress definieras som en relation mellan personen och omgivningen som upplevs som utmanande och hotande för välbefinnandet och stressresponsen aktiveras i kroppen som förbereder kroppen för att hantera hotet. Kronisk stress kan leda till en överproduktion av kortisol och orsaka negativa effekter på fysisk och mental hälsa. LÄS MER
20. Patienter inom palliativ vård som frivilligt slutar äta och dricka : Sjuksköterskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Mat- och dryckesvägran i livets slutskede är ett fenomen som sjuksköterskor inom palliativ omvårdad ofta stöter på. När en patient vägrar äta och dricka, uppstår frågor om hur symtomlindring och lindrat lidande bäst ska gå till, samtidigt som patientens autonomi och självbestämmande hedras. LÄS MER