Sökning: "children’s menu"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden children’s menu.

  1. 1. What is school food service quality? (part 1) : exploring perceptions of service quality among children and food service professionals in Sweden

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Maria Trymell; [2021]
    Nyckelord :Food service management; service quality; food choice; school food; hospitality;

    Sammanfattning : Background: Every year 260 million lunch meals are served in Swedish schools. To design sustainable meals that are eaten and appreciated by the children, not only the food is important but also to understand how the meeting between the Food Service Professionals (FSP) and the children, and part of the service provided, affects the children's overall meal experience. LÄS MER

  2. 2. Beans with means -

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moniqa Nilsson; Aimée Wermelin; [2013-08-20]
    Nyckelord :Legumes; school lunch; health promotion; environmental impact; children’s response;

    Sammanfattning : The meat intake in Sweden is increasing, which have a negative effect on numerous health and environmental aspects. To get a healthier environment and population in Sweden, a replacement of all or some of the meat with legumes is considered positive. An introduction to legumes at a young age would be a great way to promote healthy eating habits. LÄS MER

  3. 3. Jämförande av näringsinnehåll, kostnad samt frukt- och grönsaksinnehåll i blandkost och vegankost på en förskola i Umeå

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Mio Isenrot; [2012]
    Nyckelord :vegan; vegetarian; barn; förskola; mat; Umeå; fruk; grönsaker; näringsinnehåll;

    Sammanfattning : Bakgrund: Livsmedelsverket har tidigare inte rekommenderat vegankost till barn trots undersökningar som visar att en kost innehållande mycket vegetabilier minskar risken för flera välfärdssjukdomar, och att animaliskt fett ofta är en bidragande orsak till dessa sjukdomar. Med en vegansk kost finns risker för bristfälliga intag av fullvärdigt protein, Vitamin B12, D, kalcium, järn och alfa- linolensyra, men det finns också studier som visar att veganbarn får i sig tillräckligt av alla näringsämnen, samt att de flesta föräldrar är medvetna om att maten bör berikas med speciellt vitamin B12. LÄS MER