Sökning: "dairy products"
Visar resultat 1 - 5 av 276 uppsatser innehållade orden dairy products.
1. Impacts of Covid-19 on Cooperatives in Sweden : a Case Study of Arla Foods
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Different organizations face diverse challenges to survive during Covid-19. Rare external disruptions due to natural causes such as pandemics affect a company's ability to continue operations, from obtaining raw materials from suppliers to delivering finished products directly to the market. LÄS MER
2. Mandating transparency on deforestation and ecosystem conversion
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : The production of eggs, meat, and dairy products in the EU indirectly contributes to deforestation and ecosystem conversion (DEC) in Latin America due to extensive imports of soy for animal feed. This thesis explores under which preconditions the mandatory European Sustainability Reporting Standards for the agriculture and farming sector can increase transparency in the opaque soy supply chains and incentivize reductions of imported DEC. LÄS MER
3. Predicting the Impact of Supply Chain Disruptions Using Statistical Analysis and Machine Learning
Master-uppsats, KTH/Matematisk statistikSammanfattning : The dairy business is vulnerable to supply chain disruptions since large safety stocks to cover up losses are not always a viable option, therefore it is crucial to maintain a smooth supply chain to ensure stable delivery accuracies. Disruptions are unpredictable and hard to avoid in the supply chain, especially in cases where production errors cause lost production volume. LÄS MER
4. Mot ett mer hållbart lantbruk : En kartläggning av hur livsmedelsaktörer arbetar med miljömässig hållbarhet på gårdsnivå.
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Förhöjda havsnivåer, extremväder, översvämningar och skogsbränder är några av de konsekvenser som hotar vår planet på grund av klimatförändringarna. Denna oroande utveckling har lett till en ökad uppmärksamhet kring hållbar utveckling, inte bara i Sverige utan även globalt. LÄS MER
5. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER