Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Språkets betydelse i teoretiska skrivuppgifter i ämnet idrott och hälsa : En textanalytisk studie om språklig färdighet och skriftproduktion i ämnet idrott och hälsa.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Olivia Gustafsson; Elin Karlsson; [2021]
    Nyckelord :idrott och hälsa; svenska; språkkunskaper; ämnesöverskridande; teoretisering; skriftproduktion.;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att undersöka om elevers språkliga kunskaper i svenska påverkar betyget på skriftliga inlämningsuppgifter i idrott och hälsa. En grundläggande motivering till val av syfte är teoretiseringen i ämnet idrott ochhälsa samt synen på ämnet som ett kunskapsämne som trädde i kraft i och med skiftet av läroplan till Lgy11. LÄS MER

  2. 2. Metoder för bedömning : en fallstudie av en tysklärares motivering av sina val samt några elevers upplevelse av kommunikation omkring detta.

    Master-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

    Författare :Tomas Wiederholm; [2019]
    Nyckelord :Formativ bedömning; Feedback; Moderna språk;

    Sammanfattning : Syftet med denna fallstudie var att belysa hur en lärare i tyska på gymnasiet motiverade valet av en examinationsuppgift och hur läraren resonerade kring den förberedande undervisningen kring feedback i en undervisningsgrupp. Vidare var syftet att belysa hur några elever i undervisningsgruppen uppfattade uppgiften och lärarens feedback relaterat till sitt språklärande och kunskapskraven i ämnet. LÄS MER

  3. 3. Multimodala inslag möter traditioner i svenskämnets läromedel för gymnasieskolan

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för konst, kommunikation och lärande

    Författare :Hanna Roslund; [2018]
    Nyckelord :Digitalisering; gymnasieskolan; läromedel; läromedelsanalys; multimodal; studieförberedande program; svenskämnet; vidgat textbegrepp; yrkesprogram;

    Sammanfattning : I denna undersökning har samtliga läromedel utgivna under perioden 2011 – 2017 för kursen Svenska 1 granskats. Studiens syfte har dels varit att kartlägga och granska hur multimodala inslag förekommer, behandlas och speglas mot traditioner i åtta utvalda tryckta läromedel för kursen Svenska 1, dels att jämföra om resultatet skiljer sig mellan läromedel som riktas till studieförberedande program respektive yrkesprogram. LÄS MER

  4. 4. Filmexamination i grundlärarutbildningen : -Vilken matematikdidaktisk kunskap är möjlig att bedöma när studenter examineras genom film?

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för matematik (MA)

    Författare :Lena Karlsson; [2018]
    Nyckelord :The Knowledge Quartet; Bedömning i högre utbildning; digitala medier; filmexamination; analysverktyg i bedömning; film som bedömningsform; IKT;

    Sammanfattning : Detta arbete har sin utgångspunkt från en matematikdidaktiks delkurs för blivande grundskolelärare i F-3. Där möter studenterna flera olika skriftliga och muntliga examinationsformer, men ingen som inkluderar digitala medier. Den här studien utgår ifrån en examinationsuppgift som examineras på två olika sätt. LÄS MER

  5. 5. En informationsfilm för Kils slakteri : ”Det är skillnad på kött och kött”

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för sociala studier

    Författare :Martin Hjellström; Richard Paulsson; [2012]
    Nyckelord :VKD; Visual communication and design; c-project; slaughterhouse; Kils Slakteri; project; mediaproject; 2012; Martin Hjellström; Richard Paulsson; media students; Informercial; VKD; Visuell kommunikation och Design; Tillämpat C-projekt; Projektrapport; Informationsfilm; Slakteri; slakt; slakthus; Kil; Kils slakteri; 2012; Martin Hjellström; Richard; Paulsson; video; videoprojekt; projekt; projektarbete; examinationsuppgift;

    Sammanfattning : Kils slakteri är ett slakteri med stora anor i Värmland. De har sedan nystarten 2010 sakta men säkert vuxit sig större och levererar köttprodukter till olika butiker och inrättningar, men även till gemene man via deras egna charkuteri. LÄS MER