Sökning: "fat supplement"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden fat supplement.
1. Effekter av vitamin D på fysisk prestation hos uthållighetsidrottare : Litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Bakgrund: Vitamin D är en solskensvitamin eftersom den bildas naturligt i kroppen när huden exponeras av solen. Vitamin D består av två fettlösliga former ergokalciferol (D2) och kolekalciferol (D3. Vitamin D är ett grundläggande komplement för att bevara en god hälsa och prestation. LÄS MER
2. Utfodring av hundar med akut gastroenterit på svenska djursjukhus och kliniker : en enkätstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Gastroenterit är en magtarminflammation som till viss del behandlas med hjälp av foder. Studier har visat att fodret spelar stor roll i behandlingen vilket gör att ett foder av bra kvalitet och sammansättning är betydelsefullt. LÄS MER
3. Mjölkfettkulemembran : och dess effekter på träning hos vuxna människor.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Konsumtion av kosttillskott i samband med träning är något som ökat i Sverige de senaste åren. Det är främst produkter med högt proteininnehåll som konsumeras, även om behovet av extra protein är under diskussion. Men det kan finnas andra ämnen med positiv påverkan på träning. LÄS MER
4. Vitamin B som tillskott för ökad mjölkproduktion hos mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Denna litteratursammanställning redogör för studier som utvärderade huruvida tillskott av biotin, folsyra och vitamin B12 kunde höja mjölkavkastningen hos mjölkkor. Syftet var att ta reda på huruvida B-vitaminerna biotin, folsyra och vitamin B12 kan ge effekt på mjölkproduktion och om vitaminerna därmed bör ingå i utfodringsrekommendationer till högproducerande mjölkkor. LÄS MER
5. Möjligheten att med olika foderstater och inhysningsformer påverka ansättning av marmorering och intramuskulärt fett i fläskkött
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Efterfrågan på griskött av hög kvalitet ökar idag och lite svensk information finns att hitta om hur man som producent kan förbättra kvaliteten på fläskkött. Syftet med den här uppsatsen är därför att sammanfatta den senaste forskningen på hur man med olika foderstater och inhysningssystem kan påverka halten IMF (intramuskulärt fett) och marmorering i fläskkött. LÄS MER