Sökning: "kitchen culture"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden kitchen culture.

  1. 1. Låt den rätte komma in : Diskurser om hemkunskapsämnet som kulturell överförare av måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Christine B Törnskog; [2023]
    Nyckelord :Food-culture; student-discourse; Home Economics; meal-actions; kitchen-domain; Kultur; studentdiskurs; Hem- och konsumentkunskap; måltidssysslor; köksdomän;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  3. 3. Our Urban Kitchen : cultivating social infrastructure through narratives

    Master-uppsats, Konstfack/Industridesign

    Författare :Johan Campanello; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : In the age of urbanisation and digitalisation it is easy to forget how important physical meetings and interactions are for our well-being. Open for anyone, the purpose of Our Urban Kitchen is to bring people together around the act of cooking and eating. The kitchen is to be situated in the future park Fållan in Slakthusområdet, Stockholm. LÄS MER

  4. 4. Ett yrkesliv inom hotell och restaurang : En kvalitativ studie om arbetet, kulturen och gemenskapen

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)

    Författare :Elin Gunnarsson; [2021]
    Nyckelord :Professional life; hospitality industry; professional socialization; professional identity; age;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to understand and describe the meaning of employees’ work experiences of professional socialization in hotel and restaurants, and further describe the professional life that is created within the industry. Previous research shows that the industry consists mainly of young workers while those over 50 are few, which indicates that both young and old workers leave the industry. LÄS MER

  5. 5. Utländskt och svenskt i kokböcker för barn. : Framställningen av olika nationaliteter i kokböcker för barn utgivna i Sverige 1960- 2014

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för språk, litteratur och interkultur (from 2013)

    Författare :Paola Allegrini; [2020]
    Nyckelord :children’s cookbooks; representation; foreign; Swedish; nationality; discourse analysis; norms; values; the culinary Other; kokböcker för barn; representation; utländskt; svenskt; nationalitet; diskurs; diskursanalys; normer; värderingar; stereotyper; de kulinariska Andra;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att identifiera vilka nationaliteter som finns representerade, och hur utländskt och svenskt framställs i 12 kokböcker för barn utgivna i Sverige 1960-2014. Först gjordes en innehållsanalys för att finna lämpliga analyskategorier för att beskriva hur nationell och icke-svensk proveniens kommer till uttryck. LÄS MER