Sökning: "livsmedel supply chain"

Visar resultat 1 - 5 av 42 uppsatser innehållade orden livsmedel supply chain.

  1. 1. Den geopolitiska krisen i Ukrainas påverkan på Svenska Företags Leveranskedjor - En Analys av Svenska Företags respons inom Livsmedels- samt Järn- och Metallindustrin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felix Jansson; Petter Ekholm; [2024-02-13]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den pågående geopolitiska krisen i Ukraina har lett till omfattande konsekvenser för samhället i stort, men i synnerhet bidragit till komplikationer för företag inom olika branscher att bedriva sin verksamhet. Krisen har medfört globalt ekonomiska, sociala och miljömässiga konsekvenser där vi i denna studie kommer fokusera på hur svenska företag med handelskopplingar till Ukraina och Ryssland. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Neda Yadegari; Haura Abas; [2023]
    Nyckelord :matsvinn; matavfall; livsmedelsinspektör; miljö-hälsoskyddsinspektör; lagstiftning; tillsyn;

    Sammanfattning : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER

  3. 3. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Jenny Eliasson; [2023]
    Nyckelord :Circular economy; Circular Business Models; BSF; Mealworm; Barriers; Drivers; Cirkulär ekonomi; Circkulära affärsmodeller; Soldatfluga; Mjölmask; Barriärer; Drivkrafter;

    Sammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER

  4. 4. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER

  5. 5. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER