Sökning: "måltidsmiljö på äldreboende"
Visar resultat 6 - 8 av 8 uppsatser innehållade orden måltidsmiljö på äldreboende.
6. Näringsproblematik på ett äldreboende : ur ett gastronomiskt perspektiv
Kandidat-uppsats, Sektionen för Hälsa och SamhälleSammanfattning : När människan åldras medför det en förändrad fysiologi och metabolism vilket ökar risken att drabbas av undernäring. Mat är mer än bara näringsintag, det är även ett sätt att umgås, socialisera och njuta. LÄS MER
7. Vårdpreventivt arbetssätt för att förhindra undernäring hos äldre – Intervjuer med vårdpersonal inom tre vårdnivåer
Magister-uppsats, Ämnesavdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Syftet med studien var att beskriva vårdpersonalens uppfattning om risker för undernäring och preventivt arbete hos personer 70 år och äldre, på olika vårdnivåer och inom en kommun. Studien hade en beskrivande design och tolv vårdpersonal deltog, varav fyra sjuksköterskor från en medicinavdelning, två sjuksköterskor, en sjukgymnast och en arbetsterapeut från en hälsocentral samt två sjuksköterskor, en enhetschef och en sjukgymnast från ett äldreboende inom en kommun. LÄS MER
8. Malnutrition i särskilda boenden : mat och måltidsmiljö
Kandidat-uppsats, Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : BAKGRUND: Malnutrition hos äldre beror vanligen på en kombinerad protein- och energibrist ibland orsakad av sjukdom men lika ofta av tugg- och sväljsvårigheter, depression och aptitlöshet. Tillståndet är förenat med ökat lidande, sjuk- och dödlighet. LÄS MER