Sökning: "restaurang analys"

Visar resultat 16 - 20 av 82 uppsatser innehållade orden restaurang analys.

  1. 16. Hur påverkar celiaki vardagen? : En enkätstudie med fokus på måltider utanför hemmet och den glutenfria trenden.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Fanny Ingman; [2020]
    Nyckelord :Celiaki; glutenfri trend.;

    Sammanfattning : Bakgrund Antalet personer som är diagnostiserade med celiaki har inte förändrats de senaste åren men trots det har antalet personer som följer en glutenfri kost tredubblats, en förändring som talat för att glutenfri kost blivit en trend. Vuxna med celiaki undviker att äta på café eller restaurang och bidragande orsaker till det är kontaminationsrisk, dålig kommunikation med personalen och restaurangpersonalens otillräckliga kunskap om sjukdomen. LÄS MER

  2. 17. Ett språk för svamp : Beskrivande sensorisk analys av tre matsvampar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Paulina Jonesund; Erik Toverland; [2019]
    Nyckelord :Svamp; Sensorik; Smakbeskrivning; Sous vide; Lentinula edodes; Pleurotus ostreatus; Agaricus bisporus;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 18. Sensorisk analys av under-, över och spontanjäst öl

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Karl Jonasson; Felix Törnblom; [2019]
    Nyckelord :öl; lambic; gueuze; sensorik; beskrivande analys.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 19. Anpassning till den lokala gastronomin : Japaners upplevelse kring kulturella skillnader mellan svenskt och japanskt uteätande på restaurang

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Niklas Sundström; Anton Hakala Bullerman; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Denna studie undersöker vad som händer då den japanska matkulturen möter den svenska. Syftet är att undersöka kulturella spänningen på individnivå då en person integrerar sig i en annan matkultur, med fokus på japaner. Studien baserades på semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  5. 20. Är du en super-taster? : Sensorisk analys av beska smakpreferenser.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johan Gelberg; Isaac Anjou Monero; [2018]
    Nyckelord :PROP-test; bitter smak; kultur; smakpreferenser; sensorik.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER