Sökning: "restaurang analys"

Visar resultat 6 - 10 av 82 uppsatser innehållade orden restaurang analys.

  1. 6. Optimering av beställningsrutiner och lagernivåer av färska råvaror hos en liten restaurang

    Kandidat-uppsats, KTH/Matematisk statistik

    Författare :Sofia Hedengren; Ronya Zargari Marandi; [2021]
    Nyckelord :Bachelor thesis; Optimization and system theory; Multiple linear regression; Inventory optimization; Kandidat examensarbete; Optimeringslära och systemteori; Multipel linjär regression; Lageroptimering;

    Sammanfattning : Arbetet syftade till att finna en passande modell för Moraberg AB:s beställningsrutiner för två färskvaror av anledning att optimera lagernivåer och minska matsvinn. Då efterfrågan hos Moraberg AB var okänd togs en modell fram för att prediktera och undersöka ifall det fanns ett linjärt samband mellan ett par parametrar och efterfrågan. LÄS MER

  2. 7. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida Abrahamsson; Darko Pap; [2021]
    Nyckelord :Matförgiftning; fermenterade drycker; patogena bakterier; livsmedelshygien;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 8. Covid-19-pandemins konsekvenser på svenskt näringsliv - en Space Syntax analys

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Sebastian Roos; August Cnattingius; [2021]
    Nyckelord :Covid-19-pandemin; Coronavirus; Konkurser; Arbetslöshet; Space Syntax; Regressionsanalys; Gränshandel; Footfall; Rörelsemönster; Detaljhandel; Restaurang; Hotell; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I december 2019 upptäckte smittskyddsmyndigheten i Kina ett helt nytt virus som senare skulle visa sig spridas och bryta ut till en pandemi över hela världen. Viruset har sedan dess fått namnet SARS-CoV-2 och bidrar till sjukdomen Covid-19. LÄS MER

  4. 9. Svamp var det här

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Eskil Sundblad; Hugo Lönnqvist Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :Svamp; beskrivande sensorisk analys; sensorik; tillagad svamp;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 10. Småskaliga vinimportörer under kris : En studie om Systembolagets betydelse för småskaliga vinimportörers hantering av coronapandemin

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rasmus Björn; Harald Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :Systembolaget; Covid-19; Monopoly; Import; Wine import; Crisis; Systembolaget; Covid-19; Monopol; Import; Vinimport; Kris;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka vilken betydelse Systembolagets har haft för fem småskaliga vinimportörer i Sverige under coronapandemin. Studien ville även undersöka hur coronapandemin påverkat vinimportörernas försäljning samt vilka lärdomar vinimportörerna tar med sig av coronapandemin i sitt framtida arbete. LÄS MER