Sökning: "snacks"

Visar resultat 11 - 15 av 61 uppsatser innehållade ordet snacks.

  1. 11. Nutrition som trycksårsbehandling : Distriktssköterskors användande av nutritionsåtgärder till patienter med trycksår i hemsjukvård

    Magister-uppsats, Jönköping University/Hälsohögskolan

    Författare :Emma Brahesjö; Johanna Sågby Hagelberg; [2021]
    Nyckelord :Decubitus Ulcers; Medical Nutrition Therapy; Home Care Services; Person-centred Care; Community Health Nurses; Dekubitus; Näringsterapi; Hemsjukvård; Personcentrerad vård; Distriktssköterskor;

    Sammanfattning : Bakgrund. I omvårdnaden ska distriktssköterskan se till människans hela situation och omvårdnaden ska utföras på ett personcentrerat och säkert sätt. I hemsjukvården utförs vården i patientens hem, antingen i ordinärt eller särskilt boende. LÄS MER

  2. 12. Är alger framtidens snacks?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mikael Johansson; Carolin Hevelius; [2021]
    Nyckelord :Alger; sockertång; makroalger; chips; Pringles; potatis; näringsämnen; B12; stärkelse; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : En nyckel för att uppfylla klimatförändringsmålen är att producera mer mat från havet. Detta kan vara ett viktigt bidrag till livsmedelssystemet för jordbruket eftersom åkermarken är begränsad. Med en växande befolkning som behöver mat finns det bara inte tillräckligt med åkermark. LÄS MER

  3. 13. Energitillgänglighet och kolhydratintag hos juniora manliga svenska elit-ishockeyspelare

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Fredrik Bergström; Manne Persson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Idrottare har ett stort behov av energi och kolhydrater på grund av deras höga fysiska aktivitetsnivå och ett tillräckligt intag är associerat med förbättrad prestation och hälsa. Viktstabilitet är inte likvärdigt med tillräcklig energitillförsel, därför används idag konceptet energitillgänglighet (EA). LÄS MER

  4. 14. Salt-roasting of snack pellets : a study on the effects of a novel processing technique on product quality attributes and acrylamide content

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Malin Ekdahl; [2020]
    Nyckelord :Sensorisk analys; triangel test; akrylamid; salt; fett; puffade snacks; snack pellet; snacks bearbetning;

    Sammanfattning : Snacks are often associated with chips and expanded snack products that generally known for their characteristic texture. These products are normally high in calories with a low content of nutrients and are therefore perceived as unhealthy by many consumers. LÄS MER

  5. 15. Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan med inriktning ämnesområden och gymnasiesärskolans individuella program : pedagogers erfarenheter och uppfattningar

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för lärarutbildning

    Författare :Jessica Sjöström; [2020]
    Nyckelord :Bakning; grundsärskola; gymnasiesärskola; hem- och konsumentkunskap; matlagning; recept;

    Sammanfattning : Studiens syfte är att undersöka hur sex pedagoger beskriver sina erfarenheter och uppfattningar om vad som kännetecknar hem- och konsumentkunskapsundervisningen på grundsärskolan med inriktning ämnesområden och gymnasiesärskolans individuella program. Studien tar sin utgångspunkt utifrån ett sociokulturellt perspektiv. LÄS MER