Sökning: "snacks"

Visar resultat 6 - 10 av 61 uppsatser innehållade ordet snacks.

  1. 6. Patienter med Reumatoid artrits levnadsvanor före och efter information från sjuksköterska : En empirisk studie med kvantitativ ansats

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskap

    Författare :Maria Bäckström; [2022]
    Nyckelord :Intervention; levnadsvanor; Reumatoid artrit och sjuksköterska;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kunskapen om hur ohälsosam livsstil påverkar patienters hälsa vid olikasjukdomar har visat sig ha stor betydelse för att kunna lotsa patienter till att få rätt stödoch därmed bidra till förbättrad hälsa på lång sikt. Reumatoid artrit (RA) är en kroniskinflammatorisk sjukdom, där inflammationen i första hand drabbar lederna men däräven andra organ kan påverkas. LÄS MER

  2. 7. Gymnasieelevers munhygienvanor samt konsumtion av sötsaker och snacks vid distansundervisning : Effekter av covid-19

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för odontologi och oral hälsovetenskap

    Författare :Emma Frisk; Amanda Hörnstein; [2022]
    Nyckelord :Gender; Online teaching; Oral health; Pandemic; Unhealthy diet; Kön; Nätbaserad undervisning; Ohälsosam kost; Oral hälsa; Pandemi;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet var att jämföra gymnasieelevers munhygienvanor samt konsumtion av sötsaker och snacks, före respektive under distansundervisning, till följd av covid-19-pandemin. Med två frågeställningar, vilka syftade till att jämföra kvinnor och män. LÄS MER

  3. 8. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hiba Asskoul; Mergita Gjaka; Clara Kullberg; [2021-10-22]
    Nyckelord :Icke-energigivande sötningsmedel; attityder; ; riskuppfattningar; konsumtionsvanor;

    Sammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosamma livsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgängligheten till energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsom övervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER

  4. 9. Snack intake control

    Master-uppsats, Lunds universitet/Industridesign

    Författare :Wanhang Zhao; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering; Arts and Architecture;

    Sammanfattning : his study examines why it is so easy to over snack and how to use design to better control snack intake. The latest findings have shown the increase of snack consumption and the difficulties of controlling snack intake. LÄS MER

  5. 10. Upplevelser av butiksatmosfärer med materiella och immateriella faktorer i fokus : En fallstudie av Porsche Center i Segeltorp och i Malmö

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Celine Lindberg; Filippa Forsstedt; [2021]
    Nyckelord :Porsche; sensory strategies; sensory experiences; sensory marketing; brand image; customer experiences; perception; senses; retail atmospherics; retail environments; consumer behavior.; Porsche; sinnesstrategier; sinnesupplevelser; sinnesmarknadsföring; varumärkesimage; kundupplevelser; perception; sinnen; detaljhandelsatmosfär; detaljhandelsmiljöer; konsumentbeteende.;

    Sammanfattning : The aim of the bachelor’s thesis is to examine whether the atmospheric experience differs between two different stores within the same brand, depending on tangible and intangible elements. The authors have focused on how certain selected elements have been implemented in the store environments, to identify whether these can steer the atmospheric experience in different directions. LÄS MER