Sökning: "snacks"
Visar resultat 16 - 20 av 61 uppsatser innehållade ordet snacks.
16. En enkätstudie om faktorer som påverkar konsumentens inköp av utrymmesmat i den fysiska matbutiken jämfört med livsmedelsinköp på internet.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma är ett globalt problem som delvis anses bero på ett för stort intag av utrymmesmat. Att handla livsmedel på internet har ökat de senaste åren och förväntas fortsätta i samma spår. LÄS MER
17. Potential application areas for Fresenius Kabi's bonus products
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : The main purpose of the project was to investigate existing markets within the food- and cosmetic industry in order to determine a strategy for market entrance with the bonus product of Fresenius Kabi. The original bonus product, P080, is a rest product from the process where phospholipids are extracted from egg yolk powder. LÄS MER
18. Kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap; Luleå tekniska universitetSammanfattning : Idrottande ungdomar gör inte alltid hälsosamma matval och rätt näring är en förutsättning för att orka de fysiska kraven som ställs på fotbollsspelare. Syftet med studien var att kartlägga kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium och jämföra resultaten med Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer. LÄS MER
19. Fem tysta minuter : En vetenskaplig essä om olika perspektiv på ordningskultur under måltider i fritidshemmet
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Södertörns högskola/LärarutbildningenSammanfattning : ”Fem tysta minuter” är en vetenskaplig essä som handlar om olika metoder för att skapa ordning under måltider i skolan. Framförallt undersöker den mellanmålet som är en vardaglig del av det fritidshemspedagogiska uppdraget. LÄS MER
20. Changes in food choice during a weight loss trial with dietary treatment in postpartum women with overweight or obesity
Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicinSammanfattning : Title:Changes in food choice during a weight loss trial with dietary treatment in postpartum women with overweight or obesity Course: MED730, Research thesis in Clinical Nutrition, 30 ECTS Level: Second Cycle Semester/year: St/2017 Supervisor: Ena Huseinovic Examiner: Frode Slinde Keywords: Postpartum, food choice, overweight, obesity, diet intervention, weight loss Background: Overweight and obesity are an escalating problem worldwide and are major risk factors of diseases like cardiovascular disease and diabetes mellitus type 2. Pregnancy can cause overweight as substantial weight might be gained during pregnancy or retained after delivery. LÄS MER