Sökning: "Agnes Nyman"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Agnes Nyman.

  1. 1. Har agonister på farnesoid X receptorer (FXR) och peroxisomproliferatoraktiverade receptorer (PPAR) terapeutisk potential vid icke-alkoholorsakad fettleversjukdom (NAFLD)?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Agnes Nyman; [2023]
    Nyckelord :NAFLD; NASH; FXR-agonist; PPAR-agonist;

    Sammanfattning : Introduktion: Icke-alkoholorsakad fettleversjukdom (NAFLD) kännetecknas av hepatisk fettinlagring i frånvaro av alkoholmissbruk. För en andel av patienterna leder sjukdomen till leverinflammation och fibros och benämns då icke-alkoholorsakad steatohepatit (NASH). Denna variant av sjukdomen kan utvecklas till levercirros eller levercancer. LÄS MER

  2. 2. Relationer i fickformat : En kvantitativ studie av smartphones roll i människors sociala liv

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för mediestudier

    Författare :Agnes Regell; Alfred Nyman; [2015]
    Nyckelord :Smartphone; smartphone-användning; psykiska besvär; interpersonella relationer; ersättning; distraktion; direktkommunikation.;

    Sammanfattning : Denna undersökning ämnar kartlägga och jämföra ungdomars i årskurs sju samt universitetsstuderandes användning av smartphones och eventuella konsekvenser av användningen. Studien syftar även till att undersöka hur de två åldersgrupperna ser på smartphones påverkan på våra interpersonella fysiska relationer, ansikte mot ansikte. LÄS MER

  3. 3. Hållbarhet på mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agnes Abrahamson; Matilda Nyman; [2012]
    Nyckelord :mjölk; hållbarhet; bakterieodling; sensorisk analys;

    Sammanfattning : En del i debatten om att minska matsvinnet diskuterar nyttan av att sänka kyl- skåpstemperaturen, för att undvika att mat förskäms. Den här studiens syfte är att undersöka fördelarna och förbättra hållbarheten på mjölk genom att förvara den i en lägre temperatur, ur ett mikrobiellt och sensoriskt perspektiv. LÄS MER