Sökning: "KONSUMTION I SVERIGE vatten"
Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade orden KONSUMTION I SVERIGE vatten.
1. Evaluation of two-stage GAC filtration for PFAS reduction in drinking water
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : PFAS, or per- and polyfluoroalkyl substances, are a group of chemicals found in a wide range of industrial and consumer products. Due to their persistent nature and widespread use, concerns have been raised about their impact on human health and the environment. LÄS MER
2. Analys av textilproduktion och återvinning med fokus på miljöhållbarhet
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Textilindustrin är en global växande resursintensiv industri som medför stora miljö och klimatförändringar. Den största delen av de negativa miljöeffekterna uppstår i samband med produktionen eftersom det vid produktion krävs stora mängder resurser och råvaror. LÄS MER
3. Klimatbaslinje och åtgärder för framtidens Stora Sköndal : En uppskattning av Stora Sköndals växthusgasutsläpp 2035och vägval för att nå klimatpositivitet
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Enligt FN:s klimatpanel IPCC var växthusgasutsläppen mellan 2010 och 2019 de största imänsklighetens historia, och de fortsätter att öka. Alla måste minska sina växthusgasutsläppoch Sverige har historiskt varit ledande i omställningen. LÄS MER
4. Stress vid bedövning av öring (Salmo trutta)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : Vattenbruk är i Sverige en allt växande marknad med stor potential, både för att bevara sårbara fiskpopulationer och för att producera hållbara animaliska livsmedel. I takt med att fler fiskar odlas för forskning, konsumtion och utsättning ökar behovet av bra och etisk djurhållning. LÄS MER
5. Hur mycket organohalogener får vi egentligen i oss? En studie av total koncentration organohalogener i lax, sill och torsk : How much organohalogens do we really ingest? A study of total concentrations of organohalogens in salmon, herring, and cod
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för temaSammanfattning : Studies have shown high concentrations of organohalogens in lipid-rich foods, such as fish, which is believed to be the main source of human exposure to persistent organic pollutants (POPs) via food consumption. There are methods for measuring total organohalogens in, for example, water, but no standardized methods for food. LÄS MER